Toyota Avensis Wagon 2004: stift werkt niet in airco compressorpomp

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Hallo, allemaal dit is mijn eerste keer op dit forum. Ik heb inmiddels zo'n 4 jaar een Avensis station uit 2004.

Meteen maar een vraag, want daarom ben ik hier. Mijn airco slaat soms wel aan en soms niet. En als deze aanslaat slaat ie helaas ook weer af.
Bij mijn eigen garage zeiden ze dat er gaatjes in de condensator zaten, maar dat wilde er bij mij niet in. Ruim 1 maand geleden heb ik m bij laten vullen en als ie aanslaat koelt ie perfect. Vandaag bij een airco specialist laten checken en die constateerde dat de stift in de compressorpomp niet goed werkt. Kosten ruim 800, er moet een nieuwe pomp in en meteen een nieuwe condensor ivm garantie.
Zoveel geld wil ik niet aan dit oude beestje uit geven en ik was al best veel kwijt de laatste tijd. Nu vraag ik mij af, zijn er geen andere mogelijkheden?
Bijvoorbeeld kan ik er niet voor (laten) zorgen dat de airco gewoon altijd aan staat (de pomp is er eentje die altijd meedraait met de riem waar alle apparaten behalve de motor op lopen). Of kan ik niet een 2e hands pomp kopen en er in laten zetten? En wellicht kan ik het zelf, ik ben behoorlijk handig maar ik heb nooit aan mijn huidige auto op de brug gewerkt. En ik weet dat de airco natuurlijk ook weer op druk gevuld moet worden.
Alle bruikbare tips zijn welkom. Dank alvast!
Groet, Bauke

Bauke44

Geplaatst door Bauke44 , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Condensor dus wel lek , waarom vervangen ?
Als je het systeem leeg laat halen , moet ivm milieu , dan kun je de rest zelf , mits je het juiste gereedschap en 4 rechter handen hebt , het is best wel wat sleutel werk , condensor laat je doen of ook zelf ?
Pomp is kapot gegaan door te weinig koudemiddel in het systeem.
Je kunt een ruilpomp plaatsen , scheelt aanzienlijk in de prijs , google geeft je voldoende adressen.
Gebruikt zou ik niet aan beginnen als je geen kennis van zaken hebt .
Droger dient ook vervangen worden en systeem spoelen en dit laatste kun je niet zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.