Toyota Avensis: Stotteren envermogen weg van 7a-fe

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 (7a-fe)

Ik heb een Avensis staan (ong. 200 dkm) die bij lage toeren stottert. Hij loopt goed stationair en bij hogere toeren lijkt hij goed te klinken. Wel is hij een deel van het vermogen kwijt. Ik woon in het heuvelland en kom amper de berg nog op... Brandstoffilter vernieuwd, bij 180dkm distributieriem en waterpomp vervangen. Waar moet ik zoeken?

Schaap

Geplaatst door Schaap (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi

Hoe is het met de staat van de bougies ???

Geen overslag bij de bougie kabels of water in bougie gaten ?

Kijk eens in het donker met draaiende motor !! (evt in combi met planten spuit)

Het motorblok toch niet gerienigt met de stoomcleaner he ??

grt daan

Schaap (0), 14 jaar geleden

Ik heb de bougies vervangen bij de vervanging van de distributieriem, vorig jaar september bij ong 180dkm. Onder de motorkap is de auto nog nooit gepoetst, leidt m.i. alleen maar tot ellende. Het verbaasd mij dat 'ie wel goed stationair draait en onbelast het hele toerenbereik haalt. Vandaar dat ik aan een brandstofprobleem denk, veroorzaakt door een fout signaal naar de ecu. Maar welk signaal en hoe kan ik proberen dat het bijvoorbeeld aan de luchtmassameter ligt? Of aan de lambdasonde? Of aan de ...?

autobedrijf van breugel (0) PRO, 14 jaar geleden

injectors laten testen, is een bekend probleem bij de 1800 motor volgens mij.
gaan klemmen als ze warm worden.

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

En een brandstof filter kost ook de wereld niet .

gt daan

Schaap (0), 14 jaar geleden

Here, alvast bedankt voor de tips. De injectors zal ik woensdag aanstaande laten testen, net als de luchtmassameter. Het brandstoffilter is een beetje pijnlijk voorstel aangezien ik inmiddels 4 verschillende nieuwe filters van verschillende merken heb getracht te monteren maar ze lekken allemaal. Alleen de oude krijg ik gemonteerd zonder dat de benzine eruit spuit. Vandaar dat ik deze heb geprobeerd schoon te maken en vervolgens terug heb gezet.
Wordt vervolgd...

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan heb je geen DENSO gehad want die past gegarandeerd zonder trammelant .

grt daan

Schaap (0), 14 jaar geleden

Inmiddels is het probleem opgelost. De auto bleek maar op 3 cilinders te lopen door een kapotte bougiekabel. Setje nieuwe erin en het probleem is opgelost. Dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.