Toyota Carina I I: warmloper

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Mijn ex, een carina2 heeft op een bepaald moment een kapotte radiator gekregen. De temperatuur is toen "in het rood gelopen". Ik heb hier uit nieuwsgierigheid een paar kilometer mee doorgereden. Ze had immers in 14 jaar en 440dkm nog nooit stil gestaan, dus dat zou nu ook wel niet gebeuren, dacht ik.
Toen ik toch stopte en de motor uit zette liep deze door. Dus zonder brandstof. Ik vraag me af of het kan dat een automotor wanneer deze oververhit is, kan gaan dieselen op nog aanwezige smeerolie. Kan iemand dit misschien bevestigen dan wel ontkennen?
Ik heb de motor na en seconde of 20 met de koppeling uitgezet. Vervolgens starte ze niet, omdat de zuigers vastzaten. Na afkoeling, dichttapen van het gat in de radiator, en water bijvullen deed ze het weer prima en ben ik wel weer naar huis gereden.
Michiel

Michiel7811

Geplaatst door Michiel7811 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

De motor kan blijven lopen doordat de cilinderkop zo heet wordt dat gloeiontsteking ontstaat. De carburateur blijft gewoon mengsel leveren dus de motor gaat niet uit.
Dieselen op smeerolie gebeurt niet zo gauw bij een benzine. Bij turbodiesels gebeurt het wel eens dat de lagers van de turbo gaan lekken en dan loopt de motor op smeerolie en kan opgeblazen worden.

Groeten,
Paul

skabla (0), 19 jaar geleden

carina 2 heeft toch geen carb's?

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Nee, idd Pim. Mijn Carina had injectie. Deze functioneerde echter niet omdat ik door backfire mijn massaflowmeter heb opgeblazen. De auto reed op gas.
Bedankt voor de reacties.
Michiel

Ronny10459 (0), 19 jaar geleden

uit "nieuwsgierigheid" doorrijden met een oververhitte motor????
hoe verzin je het.

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

En nu gewoon weer verdertuffen in Afrika of weet ik waar.
Was de 1e en laatste keer dat ik stilstond. "Ik zie dat u 167.000 km geleden voor het laatst een beurt heeft gedaan" zei de dealer na terugname.
De groeten,
Nieuwe liefde is Corolla diesel
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.