Toyota Carina E: prijs tweede hands

Bouwjaar: 1997

Ik overweeg om een carina E 1.8 xli te kopen uit '97 met 216dkm en lpg. Hoe duur mag die volgens jullie zijn? Met airco en andere luxe dingetjes. Er zit een vialle installatie in. Weet iemand of die kan worden omgebouwd tot g3?
Kan een toyota goed met gas overweg of moet ik met deze kilometerstand toch op motor problemen rekenen? Zoveel toyota's rijden er niet op gas, mischien dan maar een mazda 626?
alvast bedankt
ant.

ant

Geplaatst door ant (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Ant,
Je hoort erg gemengde verhalen over carina's op LPG. Heb zelf een carina2 uit 1990 tot 435dkm op gas gereden (kop was nog perfect bij wegdoen) maar je hoort ook verhalen over uitgestelde kleppen bij 150dkm. Ik zou in ieder geval een compressie meting willen laten doen. Als deze goed is. Interessant.
Maar 5950E vind ik dan te veel. (Het is geen merkdealer he!!) Ik zou de wagen dan eventueel proberen te kopen voor 3500-4000E met het argument dat gasauto's sowieso een risico zijn. Het is die grijze toch?
Ombouwen naar G3? Kan dat? Ik kan je verzekeren dat Carina op gas rijden een fijne ervaring is.
Go for it.
MIchiel

ant (0), 19 jaar geleden

michiel,
het is die grijze maar ze hebben het aan de telefoon al over 4850. en ze zouden nazien of g3 mogelijk is door vervangen van computer.
nog andere tips om op te letten bij aankoop?
ant

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

heb alleen ervaring met mijn ex..carina 2.
Donders goede auto. Maar wees serieus over die kleppen. IK heb er dus geen negatieve ervaringen mee. Anderen wel blijkt uit vele gelezen stukken.
Het enige negatieve van mijn carina vond ik:
De positie van het alarmlichtknopje.
De te soepele kogelgewricht van de binnenspiegel.
Roest na 10 jaar aan linkerkant achterdorpel (zie ik vaker bij de carina II.
Bar weinig dus.
Sorrie van mijn opmerking over G3. Ik wist niet dat dit zo makkelijk kon zijn.
Ik had trouwens ook een vialle installatie. Heb hier nooit problemen mee gehad door de kwaliteit van de installatie. Er is wel iets doorgebrand in de gascomputer bij mij maar dat heb ik per ongeluk zelf gedaan omdat ik wilde weten hoe het ding werkte. (Heb ik ook zelf weer provisorisch gemaakt).
Ik ben niet erg concreet. Gewoonweg omdat ik ( en mijn ouders ) in 14 jaar nooit zwakke punten hebben kunnen ontdekken. Ik zou je wel een paar reparaties kunnen noemen als je daar wat aan hebt:
Gebroken achterveer bij 250dkm
Stuurbekrachtigingspomp bij 350dkm
1e set dempers vervangen bij 340dkm (achter)
Radiator een keer vervangen 200dkm
Koolborstels dynamo 1x vervangen 225dkm
Waterpomp vervangen bij 260 dkm
2x nieuwe accu in 14 jr.
Schijven 1x vervangen
Oliekeerringen riemzijde bij 330 dkm
Ik geloof dat dit het is.
Maar het zijn allemaal relatief normale zaken.
Groetjes,
Michiel


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.