Toyota Starlet: Witte rook bij weg rijden

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i automaat

Beste Mensen,

Ik heb sinds een paar dagen last van witte rook!! Mijn Starlet rookt als ik wegrijd. Hij doet het NIET tijdens het rijden, alleen als ik stil sta en daarna gas geef om weg te rijden! Ik heb ook gemerkt dat ie het alleen doet wanneer de motor warm is.
Ik ben bij een garage langs geweest en die vertelde mij dat de auto olie verbruikt en dat ie daardoor rookt!? Hij zei nog dat ie niet aan koppakking ligt! Ik check de oliepijl regelmatig, die is gewoon goed en waterpijl ook.

Hebben jullie enige idee wat het kan zijn?

Alvast bedankt voor de reacties.

ekol

Geplaatst door ekol (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Witte rook komt niet van olieverbruik. Het kan van condens komen, zeker bij het rijden van veel korte stukjes. Ook kan het voorkomen als er koelwater in de verbrandingsruimte komt. Dan zou je koelstofvloeipeil moeten zakken. Voor de zekerheid zou je dat even kunnen laten controleren met een speciale tester waarmee men wat dampen opzuigt uit het koelstofresservoir.

vr.gr. Theo

ekol (0), 14 jaar geleden

Het is volgens mij niet goed als er vloeistof in je verbrandingsruimte komt??

Mausx (0), 14 jaar geleden

Witte rook is of condens, of water, of koelvloeistof.

dus of de koppakking, of vocht in de brandstof of heel mischien de katalysator.

ekol (0), 14 jaar geleden

Ik ben nog vergeten te vertellen dat 1 week geleden de brandstof tank vervangen is wegens lekage!Het kan zijn dat daar water in zat. Het is een 2de hands ding.

Mausx (0), 14 jaar geleden

gooi dan eerst maar eens een goeie fles injectiereiniger bij de benzine. mag zelfs voor nu een paar keer om de tank beurt erbij.

dan zal het al wel een stuk minder worden

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

En na het reinigen even een nieuwe benzine filter er op zetten zit rechts van het schutbord als je voor de wagen staat naast de hoofdrem cillinder .

grt daan

ekol (0), 14 jaar geleden

bedankt heren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.