Volkswagen POLO: 0303

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AXU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

hallo,we hebben hier een polo staan met een fsi motor,die een storingcode heeft p0303 misfire cilinder 3 ik heb natuurlijk bobine's onderling verwisseld in de hoop dat de storing mee verhuisd,maar na een reset kwam toch weer p0303,als ik de bobine van cilinder 3 eruit trek met een draaiende motor is er geen verschil in toeren,motor blijft gewoon op drie cilinder draaien,terwijl ik bobine van cilinder 1 eruit heb begint deze nog slechter te draaien,ik heb ook gekeken of daadwerkelijk op cilinder 3 geen vonk aanwezig was,maar deze heeft gewoon een vonk,maar hoor geen verschil als ik de bobine eruit trek. Soms draait de motor heel even op alles cilinders dat kun je horen als de motor 3000 toeren draait maar in het algemeen draait die op 3 cilinders .Heb vandaag het inlaatspruitstuk eraf gepakt,samen met de injectoren heb ze getest en ze tikken allemaal,ook die op nummer 3,ik zal morgen nummer 3 omwisselen met nummer 2 en opnieuw uitlezen,wat ik ook niet echt begrijp dat deze motor een flinke compressie heeft,namelijk van 18 bar is dit normaal? ik heb ook een andere compressie meter geprobeerd maar ze blijven allemaal op 18 bar.Heb ergens gelezen dat iemand 22 bar had gemeten,op zijn fsi.Is er iets bekend van deze auto's dat er mogelijk een kabelbreuk ergens zit?

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo ,hoe ziet de bougie eruit,heb je die ook al gewisseld?
18 bar lijkt mij ook aan de hoge kant,maar de andere cilinders hebben dat ook en die doen het normaal schrijf je,mogelijk heeft de compressiedruk meter een afwijking?

flow (0), 6 jaar geleden

bougie's zien er perfect uit,heb gisteren met een andere compressiemeter gemeten en die waarde was ook gewoon het zelfde,heb net de injectoren omgewisseld 3 naar 4 en 4 naar 3 nu nog even alles aansluiten en weer uitlezen.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

eerst een reset geven dan motor starten...kijken wat daar dan uitkomt.

flow (0), 6 jaar geleden

heb het reset ,heb de injector verplaatst naar cilinder 4 nu heb ik p0304 dus heb ik maar een nieuwe injector besteld.

flow (0), 6 jaar geleden

nieuwe injector erin en hij loopt weer als een zonnetje,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.