Volkswagen Lupo: 1.4 16V 74Kw, motor AFK; Stilvallen bij deceleren

Bouwjaar: 2000

Motor valt vaak uit bij terugschakelen en loslaten van gaspedaal. laten uitlezen bij bevriende garagist die een Bosch uitleestoestel heeft. Storingscode van een defecte temperatuur- en inlaatluchtdruksensor. Ik heb deze sensor vervangen waarna het probleem een korte tijd weg scheen te blijven, echter vrij snel doken dezelfde problemen opnieuw op. Ze lijken zelfs erger te zijn dan voorheen. in het begin startte auto altijd vanzelf terug na stilvallen, nu gebeurt het dat motor niet start zonder de gaspedaal aan te raken. Opnieuw laten uitlezen gaf aan dat er een probleem was in de bedrading van diezelfde sensor, echter na het wissen van deze storing kwam die niet terug opnieuw in de computer na een proefrit, 't zou dus mogelijk kunnen zijn dat die storingscode nog opgeslagen was van voor het vervangen van de sensor. Is het normaal dat na een rit van 10 km de wagen aan de kast werd gehangen en er een inlaatluchtteperatuur van 47graden werd gemeten, een temperatuur die constant bleef, ook tijdens het draaien van de motor?

Collega tecnieker vermoedde dat er een probleem was met de 1ste lambdasonde, volgens hem zou de waarde 16 keer per minuut moeten wisselen op het scherm en dat deed hij merkelijk trager. Nu dus ook de eerste lambdasonde (voor de KAT) vervangen maar nog steeds dezelfde problemen.

Heeft er iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn van dit euvel en welke stappen ik 't best eerst onderneem. Ik dacht aan proper maken van gasklephuis?

bedankt voor jullie hulp

stef

stef11074

Geplaatst door stef11074 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

gasklephuis reinigen en in de basisstand zetten

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ga 't gasklephuis reinigen maar dat zal iets voor na 't skiverlof worden. Hoe ga ik te werk om het gasklephuis terug in de basisstand te zetten?

alvast bedankt

stef

Guido Priemus (0) PRO, 18 jaar geleden

Basisinstelling groep 60


Groet,

Guido Priemus

stef11074 (0) PRO, 17 jaar geleden

Na een grondige reininging van het gasklephuis lijkt de auto nu toch al een tijdje storingvrij te rijden..

r9225 (0) PRO, 17 jaar geleden

gasklephuis reinigen en opnieuw in laten lezen in nulstand bij vw. dealer. probleem komt vaker voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.