Volkswagen Lupo 1.4: waarschuwingslampje koelsysteem brandt steeds

Bouwjaar: 1999

Waarschuwingslamp koelsysteem brandt steeds ,uitlezen van de computer geeft geen problemen aan sensor motorblok al vervangen sensor voorraadtank ook al vervangen soms gaat het lampje uit en brandt helaas niet altijd

bowie1404

Geplaatst door bowie1404 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (170) PRO, 18 jaar geleden

Sensor voorraadtank vervangen? Bij mijn weten is dit een compleet tankje waar de sensor in zit.Hebben we al een paar maal gehad en na vervangen van het tankje was het probleem over.

bowie1404 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad wij hebben deze ook al vervangen maar probleem blijft terugkomen .hoe meet ik deze sensor door of kan ik een simulatie maken op de stekker van de sensor

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij zitten er twee pinnetjes aan de stekker van het tankje, deze steken in de koelvloeistof en maken (waneer het koelvloeistof niveau hoog genoeg is) contact.
dus als je de stekker er af haalt zou het lampje moeten gaan branden.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

je hebt dus al de koelvleoistof temperatuursensor vervangen en het expancievaatje.
dat de koelvloeistof zelf een defect veroorzaakt lijkt me sterk.

waar het lampje nog op af kan gaan is een te hoge temperatuur. of een te laag niveau.

misschien eens naar de waterpomp kijken?

(je meld niet of er abnormaliteiten zijn in de temp. van de KV...)


mvg

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

systeem moet wel gereset worden, laatst zelf ook gehad, na wissen storingscodes geen problemen meer. rare dingen kom je soms tegen, deze gaf ook na vervangen tankje niet direkt de melding maar bij proefrit wel, aan het tankje was niets afwijkends te zien vandaar dat met nwe tank uitgebreid proefritje gemaakt werd, resetten en wederom proefrit geen problemen meer, zeker al 14000 km.

vr. gr.

bowie1404 (0) PRO, 18 jaar geleden

geen verhoging temp en geen koelvloeistof verlies

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.