Volkswagen Golf IV: aandrijfas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 4motion

beste forum leden

Ik heb hier een golf type 4 2.8 4motion met een linkerdrijfas die een zijdelingse beweging maakt van ongeveer een cm op en neer, van de bak naar de remschijf ,deze wordt opgevangen door het motorrubber dus trillingen in de auto zijn niet neembaar alleen als ik rem voel ik een lichte trilling van de remschijf met remmen.

Ik ondekte dit toen ik de wiellagers aan het vervangen was en zag daar bij als ik mijn linkerwiel een slinger gaf dat deze een trilling veroorzaakte. en daarbij de drijfas zie bewegen. ( op de brug geconstateerd)

Ik neemaan dat als de aandrijfas krom is dit mogelijk is maar nu zou ik graag van iemand willen weten of dit ook zo kan zijn en ik niet voor niks een aandrijfas moet gaan vervangen. Kan het ook zijn dat er iets anders krom is wat in de bak zit.(ik voor de rest geen abnormalen trillingen of andere klachten dan alleen deze van de op en neer zijdelingese beweging van de aandrijfas heb.

Met vriendelijke groeten.
patrick van schagen.

schapat

Geplaatst door schapat (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Er hoort zijdelingse vrije ruimte te zijn. Dit om bewegingen op te kunnen vangen van motor met bak enz.

schapat (0), 12 jaar geleden

Moderator

Ik ben onlangs bij de garage geweest en heb daar de auto op de brug gehad met de as ondesteund door er een poot onder tezetten en inderdaad was de zijdelingse beweging niet meer aanwezig.
Wel bedankt voor je antwoordt. Ga nu weer verder met de auto om deze in optimale staat te brengen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.