Volkswagen Golf IV: Golf IV 1.9TDI vast in 1e versnelling na 2 weken stilstand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Beste Mensen,

2 weken geleden heb ik mijn Golf IV 1.9TDI uit 2000 werkend in de eerste versnelling weggezet op de parkeerplaats. De auto is ivm vakantie 2 weken niet meer gebruikt. Nu reed ik vanmorgen weg, en bleek dat de versnellingsbak vast zat in de eerste versnelling. Neutraal werkt niet, achteruit niet, niets.. Ik heb een paar rondjes over de parkeerplaats gereden, ik dacht misschien moet er druk opbouwen oid, maar dit had geen effect.

Er lag geen olie onder de auto en de koppeling werkt prima. De km-stand is ongeveer 140.000 en ik heb niet eerder problemen gehad met de versnellingsbak. Auto heb ik gekocht bij 117.000km.

Weet iemand wat er hier aan de hand is?

Groeten Robin

Mr Heijmans

Geplaatst door Mr Heijmans (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Je zegt dat je hebt gereden maar je zegt ook dat neutraal en 1e en vrij niet werkt, kon je met rijden dus wel schakelen of alleen maar in z'n 1 oid??
Zou misschien kunnen dat je koppelingsplaat vastgeplakt zit. Kan je wel gewoon schakelen als je de motor uit hebt?

Mr Heijmans (0), 12 jaar geleden

Ja hij staat in de eerste versnelling nu, ik had hem 2 weken geleden in de eerste versnelling op de parkeerplaats gezet. In die versnelling kan ik rijden, ontkoppelen gaat ook goed. Maar ik kan niet naar een andere versnelling of naar de neutraal schakelen. Motor aan of uit maakt geen verschil.

Mr Heijmans (0), 12 jaar geleden

Het is opgelost! Ik heb een bot gevonden tussen het schakelmechanisme bovenop de versnellingsbak, deze blokkeerde de hele boel. Ik heb dit bot eruit gehaald en alles werkte weer meteen. Ik denk dat deze er neer is gelegd door een marter. Ik ga nog wel even controleren of er geen kabels doorgevreten zijn, maar de versnellingsbak werkt in ieder geval weer!

Bedankt.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Hahahaha nu je het zegt klinkt het heel logisch wat jouw probleem was. Nou mooi zonder kosten opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.