Volkswagen golf 3: Aanloopgeluiden en knallen

Bouwjaar: 1997

Probleem 1: Als ik achteruit rijdt, met de wielen helemaal uitgestuurd (bijvoorbeeld bij het verlaten van een parkeervak) dan hoor ik voor onder de auto een harde tik,
Een beetje alsof er iets los zit. Dit gebeurt zowel naar links achteruitrijden als naar rechts achteruitrijden. Hij geeft telkens maar 1 tik, dan is het over.

Probleem 2: Als ik gewoon vooruit rijdt rijd de auto super. Maar als ik mijn gas loslaat hoor ik een slepend geluid (van voor onder de auto) Als ik ga remmen wordt het erger, geef ik weer gas, dan is het weer weg. Het klinkt als aanlopende remblokken, maar dat kan niet omdat het dan bij het remmen zou moeten stoppen. Ik heb de auto al een keer of 4 op de brug gehad maar ik kan écht helemaal niets ontdekken. Iemand enig idee?

gerritr3643

Geplaatst door gerritr3643 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens naar de aandrijfassen.

gerritr3643 (0), 18 jaar geleden

Heb ik gedaan... Niets aan te zien. Ze zien er als nieuw uit. Zou er dan iets tegen aan moeten lopen of zijn de aandrijf assen zelf een probleem?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

speling op het wiellager?
kan ook schurende geluiden veroorzaken.

gerritr3643 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ze gecontroleerd. Prima in orde. Geen speling te bekennen. Nog een keer alles nagekeken op slijtplekjes of kale plekken, ook niet te vinden. Ik snap er niks van

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

baklagers aan het begin van het einde? Of inderdaad speling op de homokineet van de aandrijfas?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.