Volkswagen Golf: Raar geluid vw golf 3 tdi

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Mijn golf tdi maakt sinds kort een raar geluid bij optrekken rond de 2000 toeren, wanneer het gas los gaat en hij zakt dan maakt hij dit geluid weer rond de 2000 toeren. Het lijkt wel alsof er een kanarie onder de kap zit.
Omdat ik al langer golfjes diesel rijdt weet ik dat het niet de multiriem of v-snaar is, dat klinkt anders. Dit klinkt meer als een lager wat lostrilt ofzo.... Heeft iemand een idee?

Vr. Gr. Wouter

Wouter98

Geplaatst door Wouter98 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is geen kanarie!! wouter...


dit geluid wordt veroorzaakt door de voorspanner van de multitiem!

vervang deze (compleet) dan is het opgelost! (bekent euvel bij de golf 3)

paul,

Wouter98 (0), 18 jaar geleden

Ik zal er naar laten kijken, toch wel weer bij die multiriem... Laten we hopen dat het met die spanner dan gedaan is. Kan ik hier nog een tijdje mee blijven rijden of moet deze direct vervangen worden? Ik heb namelijk een afspraak staan voor een beurt aan de auto voor over drie weken.
Toch vindt ik het apart dat vw daar in al die jaren golf 3 niks voor gevonden heeft, want mijn vorige golfjes (twee keer 1.9 diesel) hadden ook vaak kabaal aan die multiriem, dan weer een beetje slippen, dan weer een slingerende krukaspoelie....

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

niks aan te doen wouter! (zo duur zijn ze nou ook weer niet)

paul,

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij monteren ook altijd een vrijloopkoppeling op de dynamo
Worden heel veel klapperende en piepende geluiden mee opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.