Volkswagen Golf: aansluiten ramen ,spiegels + centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1999

Hallo

in mijn golf van 99 heb ik panelen geplaatst met elecktrische ramen en spiegels. nu wilde ik deze aansluiten maar de stekkers kwamen niet overeen dus heb ik een nieuwe aansluiting gemaakt.
Ik heb allen de orranje bruine draad en de orange groene draad nog niet aangesloten deze zouden naar de comfort module moeten.
Nu doet zich het volgende voor. wanneer ik stroom op de instalatie doen de ramen het een tijdje, en dan niet meer en de speigels werken zo bizo al niet, ik moet er wel bij vertellen dat ik de cv niet heb aangesloten ...

Wie kan mijn helpen

leehuis

Geplaatst door leehuis (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit gaat nooit werken. als jij een auto hebt zonder elektrische ramen maar wel met centrale vergrendeling dan is er een ander regelapparaat gemonteert onder de stuurkolom. ook is er dan een compleet andere kabelboom nodig. bij alleen cv gaan alle draden naar het centrale vergrendeling regelapparaat. bij een comfortsysteem werkt alles via can-bus. dit is dus een computerverbinding. samengevat: kabelboom vervangen cv-module vervangen voor comfortmodule. de draden die je overhoudt zijn de communicatiedraden (can-bus draden).

leehuis (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de informatie dus even samengevat
als ik de twee drade aansluit op een comfort-module dat zou het geheel moeten werken want alle andere draden die aan de kabelboom zaten heb ik al aangesloten.
Weet je meschien ook waar ik zo'n module kan halen

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk onder het dashboard achter de stuurkolom, daar zit de deze module, er zijn verschillende types. met een stekker, met twee stekkers en ook nog verschillende kleuren stekkers. welke uitvoering is het? bij alleen centrale vergrendeling heb je veel meer draden door de doorvoer van de deur, dan auto met elektrische ramen met centrale vergrendeling en elektrische spiegels. wat ik je probeer te vertellen is dat het "even " aansluiten er niet meer bij is, vanwege de can-bus communicatie tussen de comfortmodule en de deurmodules.

leehuis (0), 19 jaar geleden

ik heb de oplossing:
gebruik een installatie van ene 98 model die hheft geen can-bus systeem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.