Volkswagen Transporter: AAZ dieselmotor voorkamer

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: AAZ (1.9TD)

Ik heb in een T3 een AAZ motor gebouwd wat op zich perfect is gegaan. Nu blijkt dat de voorkamers allemaal los zitten. Hoe kan ik deze vastzetten? Ik heb de kop er af en ik weet dat de cilinderkop voorkomt dat deze kamers er uitvallen maar vast zou voor toch een gerust idee zijn

bedankt alvast voor het lezen en eventueel een oplossing

bartolomeus

Geplaatst door bartolomeus , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Met mijn passat hetzelfde gehad , had je volgens mij al gewaarschuwd bij een vorig topic ?
Ze hebben ze met een centerpunt , naast de wervelkamer, vast proberen te zetten , wat het 1500 km vol gehouden heeft.
Op de weg terug van vakantie begonnen ze weer te tikken , om vervolgens door midden te breken , met fatale gevolgen voor de motor.
Volgens mij is de enige optie een ruilkop , in mariaheide zit een bedrijf die ze levert voor een fatsoenlijke prijs.

Jan227 PRO, 8 jaar geleden

Hallo, de wervelkamers steken normaal gesproken heel iets uit de cilinderkop. Bij montage van de kop worden ze vast gedrukt door de koppakking.

Het oude type papieren pakking rotte weg na verloop van tijd, waardoor de kamers los gingen zitten en de kamers zelfs in de cilinders konden vallen.

Vandaar dat men later overging naar een stalen koppakking variant.

Informeer bij een revisie bedrijf of ze eventueel de kop iets kunnen afvlakken, waardoor de kamers iets verder buiten de kop steken en weer goed vast geklemd worden.

Het kan zijn dat deze kop officieel niet gevlakt mag worden, maar in de praktijk gebeurt het wel en voor zover ik weet zonder problemen naderhand.

Groet Jan227

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Klopt helemaal jan , bij mij is de kop ook gevlakt de eerste keer , maar ondanks dat de wervelkamers er daarna iets uit staken en er een stalen koppakking was gemonteerd met 1 kerf meer om de hoogte te compenseren , gingen ze naar verloop van tijd toch weer los zitten , met een kapot gelopen motor tot gevolg.
Waarschijnlijk omdat ze toch te veel ruimte hadden gekregen , dus te ver uitgeslagen , vandaar de extra centerpunt behandeling.
Dus zitten ze echt los , ruilkop.

bartolomeus, 8 jaar geleden

bedankt Jan en Ferry. Ik twijfelde of alleen of de koppakking de voorkamer op zijn plaats houdt maar jullie onderschrijven dat allebei dus dat zal wel kloppen. Ik was in Goes naar een revisie bedrijf gegaan en die riep al meteen dat die kop naar de kl..... was en de enige oplossing revisiekop was voor € 800. Dan word ik altijd argwanend en kop schuw en ga ik aan het rondvragen. Nu blijkt er nog geen 20km bij mij vandaan in belgië een motorenrevisie bedrijf te zitten die de kop afperst, vlakt en de kamer vast zet voor de somma van......................... € 95,- incl Btw
Mijn motto: dat soort vakmensen moeten in ere worden gehouden. Baasje is al dik in de 60 maar een gewoon recht toe recht aan bedrijfje.

Voor de moderator: topic kan gesloten worden

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Ben ik wel benieuwd hoe hij de kamers vast zet , maar als het lukt , is het mooi.

P. Kelder PRO, 8 jaar geleden

Ik weet nog dat we deze toepassing al deden o.a bij de Audi 80 TD. Bij 8 van de 10 motoren was deze rep. een halve oplossing en div. motoren sneuvelde alsnog en konden zo in de ijzerbak.
Hans is voor €95,- tevreden gesteld nu zal blijken of ie tevreden blijft, durf er de klok op gelijk te zetten van niet........

Gr. paul

primera p11, 8 jaar geleden

Als de portemonnee moet gillen zijn plotseling alle handige buurmannen vakmensen.
Een revisie bedrijf zegt dit niet voor niks en is door schade en schande wijs geworden.
Baasje van dik in de zestig doet wat iets waar andere allang mee opgehouden zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.