Volkswagen Multivan: koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: acv

Hallo collegas.

Ga een koppeling verv van een multivan Syncro. Om de bak te verwijderen moet eerst de transfer uitgebouwd worden. kan dit gewoon of is er nog iets speciaals voor nodig? heb al aandrijfassen en tussenas gedemonteerd en de bouten en steun van de transfer losgedraaid.

Gr. Dick wijngaard

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (5) PRO, 9 jaar geleden

nee als je alles los hebt kun je hem ondersteunen met een krik en voorzichtig laten zakken.
ik neem aan dat je stuurhuis bouten en achterste motorsteun bouten los gehaald hebt enz.

groetjes jan.

Dick Wijngaard (0) PRO, 9 jaar geleden

ja,maar moet niet eerst de transfer van de versnellingsbak gescheiden worden voordat de versnellingsbak uitgebouwd kan worden?

gr dick

jan T (5) PRO, 9 jaar geleden

nee de wisselbak of transfer zoals jij noemt laten we zitten en halen het geheel er in een keer uit.
ik vind het geen echt fijn klusje maar het gaat wel.
gebruik wel een hydraulische krik steun het is flink zwaar.

groetjes jan.

Dick Wijngaard (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb uitgevonden hoe de verdeelbak te verwijderen van de versn.bak. Moest toch een o ringetje vervangen die tussen nak em tramsfer zit. Het is wel een klusje maar met de tussenbak uitgebouwd is het als her ware een gewone bus. Maandag weer verder.

bedankt alsnog.

Dick

jan T (5) PRO, 9 jaar geleden

nou als het bij mij ook nog eens voor komt zal ik ook eens kijken of dat misschien beter gaat aldoende leerd men.,

groetjes jan.

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

Vraag ik me toch af hoe je dat stuk zo snel los maakt?

Dick Wijngaard (0) PRO, 9 jaar geleden

Is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Nadat je de aandrijfassen, olie van de bak en verdeelbak hebt afgetapt, tik je de steekas met een zware kunstofhamer uit de verdeelbak los. Zit met een springring in de versn.bak geborgt. Je kunt hem er niet helemaal uithalen omdat hij met de flens vastloopt tegen bovenste draagarm.Daarna steun demonteren van de transfer en de vier bouten waarmee hij aan de bak zit. hierna schuif je hem er zo af. Motor met een spanband aan de onderzijde naar voren trekken en je kunt hem er zo ondervandaan halen. Nu is het als het ware een gewone vern. bak. Wel even de drie o ringen tussen bak en verdeelbak vervangen, en meteen kogeltje en busje van schakelstang boven op de bak mee vervangen. Is op zich wel een leuk klusje.

gr Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.