Volkswagen Corrado 1993: ABS storing en inhouden motor

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: PG, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 110

Beste allemaal,

Ik heb sinds vandaag een storing aan mijn Volkswagen Corrado G60. Het volgende deed zich vanmorgen voor. Na de koude start reed ik weg. Alles leek in orde. Plotseling begin het ABS lampje te branden en de auto begint enorm in te houden / te bokken, waarbij alle vermogen wegvalt. Dit gebeurd vooral op het moment dat je gas geeft. Lijkt wel een soort noodloop waarbij gas bij geven niet meer lukt.
Op dat moment koppeling intrappen en voorzichtig weer op laten komen laat het bokken stoppen, maar de ABS lampje blijft branden. Zodra je dan weer een beetje gas geeft, gebeurd het weer. Bij heel voorzichtig gas geven, dus weinig vermogen vragen, lijkt het minder vaak voor te komen.
Als het inhouden/bokken zich voordoet begint ook de toerenteller op het dash op en neer te slaan.
Aangezien de ABS op licht, lijkt het me een elektrisch probleem. Wie heeft een idee wat het kan zijn? Uiteraard zou ik denken aan ABS-sensor of module of iets in die richting, maar dat verklaard het inhouden/bokken nog niet? Iemand een idee?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

arjankempeneers PRO, 5 maanden geleden

Je zou zeggen dat het met het kantelen van de motor te maken heeft bij optrekken. Zou eens proberen om de motor naar achteren te duwen bij stationair draaien en luisteren of dat invloed heeft. Misschien toch een kabelboom/massakabel wat dit veroorzaakt.

Ehombie PRO, 5 maanden geleden

foutcodes die je "opweg" kunnen helpen? Knipperende lampjes op dash zegt nog niet zoveel over
"het" probleem. Je kunt mijn inziens diverse paden bewandelen wat het probleem is obv deze informatie

    Dat is dus ook mijn vraag. Is deze storing uit te lezen? Let wel, het is een auto uit 1993 uit een tijd dat het uitlezen van auto's nog niet zo vanzelfsprekend was als nu - Vincent86c, 5 maanden geleden

Vincent86c, 5 maanden geleden

Gisteren hier nu even kort naar gekeken. Het inhouden/schokken lijkt meer op een niet lekker werkende ontsteking. Recent heb ik nieuwe bougies gestoken. Volgens mij wel de juiste: bosch w6dp0. Ik weet het niet meer zeker maar volgens mij zijn de problemen ongeveer begonnen na vervangen van de bougies. Ik krijg toch een vermoeden dat de storing hier verband mee houd. Maar wat ik niet snap is waarom het ABS lampje aan schiet zodra de auto inhoud. Is er een verband te leggen tussen beide zaken?

arjankempeneers PRO, 5 maanden geleden

Misschien een bougie die gevallen is, isolator los, .....

Vincent86c, 5 maanden geleden

Ben nog een beetje verder. Gloednieuwe bougiea eruit gedraaid en die waren flink zwart. Mengsel te rijk dus. Geen idee wat dit in verband houd met het oplichtende ABS lampje trouwens. Als de motor stottert ploft ie ook uit de uitlaat. Waar moet ik het zoeken? Ik wou van de week maar eens beginnen met nieuwe rotor en verdelerkap en andere blauwe temp. sensor. Hebben jullie nog meer ideeën?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.