Volkswagen Golf I: Achteras demonteren

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 JH

Goedendag mensen,

Een vraag;

Ik zou graag mijn complete achteras van mijn VW Golf 1 Cabrio willen demonteren.
Waarom? Ik wil alles daar en in die buurt netjes reinigen, vervolgens tectyleren, waarna ik de achteras ook wil reinigen en opnieuw in de lak wil zetten zodat alle roest weg is.
Eveneens zijn dan direct de remtrommels met inhoud, wiellagers en remleidingen/slangen aan de beurt om te vervangen. Achterasrubbers zijn allemaal nog perfect.

Vraag is alleen; is dit goed te doen zonder brug, met behulp van wat goede krikken en assteunen?
Zo ja, wat is het stappenplan om dit te doen en is het makkelijk te zien wat er allemaal los gedraaid moet worden?
Veel werk/weinig werk?

Graag jullie reactie.

Groeten, Christian

Christianvanloon

Geplaatst door Christianvanloon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Christian een leuke klus heb je daar, Als alles normaal los wil ligt de as met een uur op de grond. Maar gezien zijn leeftijd zullen het wel meerdere worden . Probeer eerst de remleidingen los te maken of als het erg roestig is ,knip door. Kabels los voor of achter. zijn de bouten voor nog gangbaar en dan de schokbrekers. Je kunt ook onder de auto gaan schuren. Veel plezier en succes.

Christianvanloon (0), 14 jaar geleden

Ik zal het eens gaan bekijken met 2 goede krikken en 2 assteunen onder de auto. In principe dus van kabels ontdoen, schokbrekers los en vervolgens bouten van de achteras losdraaien als ik het goed begrijp?

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

En misschien nog een remdrukregelaar. kijk eerst maar of alles los wil misschien verander je nog van gedachte . Maar die stalen remleidingen zou ik zeker vervangen.! Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.