Volkswagen Bora 2000: Achterklep opent tijdens starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: APK, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo

Ik heb een vraag omtrent een achterklep.
De achterklep werkt prima, deze sluit goed, maar als ik de auto start springt de achterklep spontaan open.
Dit probleem is van de ene op andere dag ontstaan.
Indien ik de klep sluit als de motor loopt blijft hij ook dicht zonder problemen, totdat ik de motor uitschakel en weer opnieuw start dan sprint deze weer open.
Heeft iemand hier een oplossing voor.
Alvast bedankt.
Peter

Jammi

Geplaatst door Jammi (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 1 jaar geleden

Is mij niet bekend maar is het echt altijd als je start of soms?
Is het bij contact aan of is het tijdens motor starten?
Hele stomme vraag maar u drukt toevallig niet met de klapsleutel op de achterklep knop (indien aanwezig) tijdens starten?
Anders zou ik alleen kunnen bedenken dat er een ongewenst signaal van "achterklep openen" wordt doorgegeven aan de stelmotor van de achterklep tijdens die handeling. Dit zou kunnen liggen aan defecte bedrading (bv in de doorvoerrubbers van achterklep) of als er een trekhaak op zit dat er wat fout zit met die bedrading. Eerst maar ff weten als u dus de motor weer uitzet met de klep al dichtgedaan en dan of de klep al open gaat bij weer contact alleen aanzetten, of dat de klep pas open gaat als je de sleutel doordraait naar motor weer starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.