Volkswagen Golf V: achterwielproblemen

Bouwjaar: 2005

Afgelopen zomervakantie hebben we problemen gehad met het achterwiel. De auto was redelijk belast qua gewicht, maar niet bijzonder en we hebben er een bagagewagen achter hangen. In de Ardennen hebben we meer moeten remmen dan normaal en op een gegeven moment hoorden we dat het achterwiel aanliep. Het was een schurend geluid en het leek wel of de remmen bleven hangen? Gestopt langs de weg en de wielen nagelopen. Voelden erg warm aan en na een half uur weer gaan rijden en toen was het geluid weg. Later de wielen laten controleren en de wagen opgekrikt. De wielen hadden een normale vrijloop en bij het remmen lieten de remmen normaal los. Conclusie van de Belgische wegenwacht; niets aan de hand jullie kunnen verder. Bij navraag van mijn VW garage bleek dat sinds de aflevering de remolie niet is vervangen. Dus op vakantie dit laten doen. Later op de vakantie hebben we het schurend geluid weer gehad, maar dat was gelukkig van korte duur. Dus het verversen van de remolie is niet de oplossing geweest. Wat zou het dan wel kunnen zijn?

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dat je remmen warm aanvoelen lijkt me niet meer dan normaal, zeker niet in de bergen waar je veel de rem gebruikt, als 1 wiel nu flink heet is en de andere lauw, dan klopt er iets niet en kan de rem blijven hangen o.i.d.

Maar omdat de auto flink beladen was zoals je zegt, zie je nergens dat de band aan gelopen is in de wielkast bv en dat geluid veroorzaakt heeft ?

Zijn de velgen standaard ?

Gustavo (0), 13 jaar geleden

De band was niet aangelopen, het geluid was ook metaal op metaal. Ik heb er originele 17 inch vw lichtmetalen velgen op zitten.

dop27 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je de remblokken er al eens uitgehaald de blokken willen graag vast gaan zitten bij deze auto gr jan

Gustavo (0), 13 jaar geleden

Dat is nog niet gedaan. Ga dit laten uitvoeren en kom erop terug.

Gustavo (0), 13 jaar geleden

Vandaag eindelijk de wielen laten demonteren en remblokken gereinigd, schijven gecontroleerd. Geen opvallende zaken en alles weer laten demonteren. Nu testen, ga volgende week een lang weekend naar Denemarken en dan wordt de auto weer goed belast. Wordt vervolgd.

Gustavo (0), 13 jaar geleden

Na het weekend Denemarken is gebleken dat er geen problemen waren met de achterwielen. Ik denk dat het inderdaad de blokken zijn geweest en hoop nu dat het probleem opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.