Volkswagen Golf II : afgebroken koppelingspedaal

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500cc

Hoi,
ik heb deze voormiddag mijn koppelingspedaal afgebroken/afgestamp.
sinds gisteren maakte die een raar krakend en kreunend geluid dus heb ik het scharnierpunt wat ingevet met WD40, deze voormiddag kan ik moeilijk in versnelling geraken en ineens krak, de pedaal door. hangt volledig los, niets aan de kabel.

iemand een idee of dit "normale" slijtage is, wordt deze middag getakeld van de garage.

Grtjs Emmy

Vw13Lover

Geplaatst door Vw13Lover (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ik vermoed dat gewoon de koppelingskabel gebroken is mar daar hij zo zwaar ging vermoed ik dat er iets niet in orde is met de koppeling zelf dus dan zal de bak er ook af moeten en waarschijnlijk zal de koppeling vervangen moeten worden.

groetjes jan.

Vw13Lover (0), 11 jaar geleden

de kabel is niet gebroken en is maximum 2 maand oud en de koppeling schijf is vervangen van vorig jaar (net na de winter) kan dit echt afbreken de pedaal of zou het een ander probleem kunnen zijn, want ik zelf kan niet veel zien omdat het dashboard er voorzit. hopelijk vind de garage iets en vinden ze het de moeite waard om te vervangen want ze willen dit precies uit mijn hoofd praten om men dierbaar golfje achter te laten, en dat kan ik echt niet (liefde op het eerste gezicht)

grtjs

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou als de boel al vervangen is en het pedaal nu breekt dan is of het pedaal slecht geweest maar dat kan ik mijn niet voor stellen of er is nu iets anders stuk gegaan.
al ben je gehecht aan je wagen laat wel een prijs indicatie van de reperatie op geven voor dat je laat repareren.
en bepaal van tevoren wat je voor je wagen over hebt.

groetjes jan.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

als het pedaal gebroken is, die kost een paar tientjes op de sloop. bij dit bouwjaar is het een kunstof pedaal, dat zou een keertje kunnen.

verder verwacht ik zoals eerder aangegeven een probleem met de koppeling of de druktafel waardoor hij zo zwaar gaat. Bak zal er even af moeten..... (eitje van een karweitje bij deze wagens)

Vw13Lover (0), 11 jaar geleden

hoi, de pedaal was dus wel degelijk afgebroken en door dat die afgebroken was ook een stuk van de kabel kapot. nieuwe kabel en een donor golfke heeft zijn pedalen afgestaan. schakelt als een (bijna) nieuwtje. dit komt volgens de garage nooit voor maar ja, zeg nooit nooit hé.

bedankt voor de tips en de hulp

Grtjs

Vw13Lover (0), 11 jaar geleden

ahja alles samen heeft het mij 180euro gekost om die te laten slepen, donor pedalen, nieuwe kabel en werk uren
valt nog goed mee toch?

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ja zeker en toch moi dat je er voor zo n bedrag weer mee de weg op kan.
blijve rijden er mee hoor.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.