Volkswagen Polo: afslaan motor

Bouwjaar: 1984

hoi mensen ik heb een oude polo uit 84 met een 1.0 motor erin
nou doet hij het nog best goed tot vandaag het probleem is dat de auto niet meer stationair wilt blijven lopen...als ik het gas loslaat valt hij uit...hij start wel weer normaal en valt dan weer uit...heb al vacuum slangen gekeken zitten er allemaal op..carburatuur al schoon gemaakt en werkt ook niet heeft er iemand misschien een idee....ik weet het niet meer alvast bedankt gr. Fred.

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stationaire sproeier wordt bij dit type (solex carb) afgesloten middels magneetklep, deze gaan wel eens stuk. Is een ronde bus met een draadje er aan. Chek of er spanning op de draad staat als het contact aanstaat, zo ja, check de ohmse weestand van de aansluiting van de klep ten opzichte van massa, is deze oneindig dan is de klep stuk.

het doel van deze klep is het nadieselen te voorkomen als de motor afgezet wordt. (het gebeurt ook dat de klep niet meer sluit en de motor dus op een paar cilinders doorloopt als het contact uitgezet wordt)

Vervangen van deze klep is de enige oplossing.

Fred. (0), 19 jaar geleden

haary bedankt voor je reactie erg mooi gevonden ik denk ook dat het in die richting zit maar hij blijft spontaan weer lopen naar een paar dagen allende dus ik laat het maat ff zo ieder geval bedankt...gr.Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.