Volkswagen Kever: afstellen carburateur

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo allemaal.

Ben met een busje bezig T2b meen ik.Liep slecht sloeg steeds af etc.Nu heb ik alles aan de onsteking goed gezet,bobine was stuk,nieuwe bougies contactpunt enz.Kortom alles netjes op tijd gezet,liep als een zonnetje.
Ineens honderden kilometers later sloeg die af zodra je remde/stopte.Dit bleef die doen.Ik dacht vuiltje in carburateur.Ding schoongemaakt,revisiesetje gehaald alles weer netjes in mekaar,maar natuurlijk met mijn stomme kop aan stationair en luchtschroef gedraaid.Nu start ie wel slaat ook niet af,maar zodra ik gas geef gaat die sputteren inhouden en daarna trekt ie door.Dus ik heb een oude storing opgelost en een nieuwe erbij.Nu vind je op internet allerlei forums hoe je zo een ding afstelt.Maar het lukt me van geen kanten.Het is een 34 pict 3 solex.
Iemand een tip???

hankiepankie

Geplaatst door hankiepankie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

acceleratiesproeier werkt niet. schat ik zomaar in.......

luchtfilter er af, boven de gasklep zit een koperen buisje, licht gebogen, daar moet als je in een keer volgas geeft een flinke straal benzine uit komen.

hankiepankie (0), 14 jaar geleden

Ja heb pomp gereviseerd,nieuw membraam maar voor de revisie deed ie het ook niet goed.Maar er komt een wel een straatje benzine uit,maar misschien te weinig geen idee zal nog eens kijken.

Mausx (0), 14 jaar geleden

Als je beide schroeven dichtdraait dan draai je eerst de co schroef ( de kleine ) anderhalve slag uit. daarna stel je de luchtschroef net zo lang uit totdat ie knap stationair loopt.
afhankelijk van hoe goed de carburateur nog is zal dat de juiste afstelling moeten zijn.

Mausx (0), 14 jaar geleden

en inderdaad zoals Harry al zegt, acceleratiesproeier verstopt. gebeurt altijd. denk je dat ie goed schoon is en dan kun je het hele verhaaltje gewoon weer helemaal opnieuw schoonmaken.

hankiepankie (0), 14 jaar geleden

Ja vandaag ff gekeken,je kunt al moeilijk in de carb kijken,zie wel een dun straaltje van ongeveer een halve mm loopt iets scheef ook.Maar wegens gebrek aan ervaring weet ik ook niet hoe een goede straal eruit moet zien,maarree wordt er helemaal gek van eigelijk.Maar ik zal beslist niet de eerste zijn.Toch bedankt voor alle reacties en ik rommel wel wat verder.

hankiepankie (0), 14 jaar geleden

ik moet gewoon eens leren luisteren was inderdaad de acceleratiepomp.Sproeibuisje zat los.
Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.