Volkswagen Kever: starterkrans te scherp? nieuwe startmotor blijft meedraaien!

Bouwjaar: 1969, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

hallo, ik heb de startmotor van ons kevertje vervangen,de oude was door een kapot contactslot mee blijven draaien,
startknop ingebouwd maar nu blijft de nieuwe ook herrie maken na het starten! heb hem er weer afgehaald,en zonder startmotor gereden(geen lawaai),zou het kunnen dat de vliegwiel te scherp(te rauw) is geworden bij het opvreten van de eerste starter??
de losse nieuwe startmotor heb ik getest en doet alles zoals het hoort,heb ook met een schuifmaat de ruimte tussen vliegwiel en startmotortandwiel gemeten (5mm),ik word gek, HELP

ZEBRA

Geplaatst door ZEBRA , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

arjankempeneers PRO, 13 jaar geleden

Maakt hij alleen even herrie na het starten of ook tijdens het stationair draaien? Zijn er beschadigingen te zien aan de startmotor? Heb je soms een centreerbus vergeten te plaatsen? Wordt de startmotor in de bak gelagerd? Misschien lagerbusje uitgelopen of er uit. Is het wel de goede startmotor?

ZEBRA, 13 jaar geleden

hallo, hij start de motor goed maar komt dan niet meer terug,dus hij blijft gieren,de startmotor ziet er goed uit
de tanden op de startmotor zijn (vanuit de fabriek )een beetje schuin geslepen,hoort de starterkrans dat ook te hebben??(nu zijn ze erg scherp en recht)het bronzen busje is nieuw,en het is dezelfde startmotor die eraf kwam
bedankt voor het meedenken

arjankempeneers PRO, 13 jaar geleden

De startmotor is hetzelfde zeg je, maar het aantal tanden van de bendix van de startmotor komt dat ook overeen. Meestal is de starterkrans op een plek ingesleten. Als er flinke.bramen aanzitten, dan kan dat het probleem wel eens kunnen zijn. Toch motor er uit denk ik.

ZEBRA, 13 jaar geleden

negen tanden op startmotor( net als de eerste)
flinke bramen heb ik niet gevoeld of gezien en alle tanden zijn er op het vliegwiel ;iemand had het over vet op de starterkrans doen,ik sleutel al 30 jaar en heb dat nog nooit gedaan, lijkt me raar?
ik zal nog een keer de startmotor monteren en de auto aanslepen(dus zonder eerst de startmotor te gebruiken)
als ie dan gewoon loopt,denk ik dat het vliegwiel de startbendix vast blijft houden(nog nooit eerder meegemaakt,maar goed ik kan niks anders bedenken
bedankt

audia4 PRO, 13 jaar geleden

er zijn startmotoren van een type 4 motor die hetzelfde lijken maar een langere as hebben........ check dat even.

overigens een starter van een kever testen zonder dat hij ingebouwd is moord. hij slaat direct uit zijn lagers doordat hij maar aan een kant gelagerd is. (nummertje 2 zit immers in het versnellingbakhuis)

anders, als alles klopt, dan is de krukas axiaal uit de lagers gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.