Volkswagen Passat: afstelling rechter voorlicht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

ik kom net van de keuring en ik ben afgekeurd op 2 punten (hoewel hij 2 dagen voordien in de garage heeft gestaan en ik er serieus wat kosten heb ingestoken...)

1. ophanggewrichten rechts voorraan
Is dit iets dat ik zelf kan vervangen? Blijkbaar zou ik een veer zelf niet kunnen opspannen...

2. afstelling licht rechts voorraan buiten tolerantie
Moet ik hiervoor een nieuw licht steken (volgens garagist was de afregeling zoals hij was he beste hij kon) of moet ik hiervoor het motortje van de afregeling vervangen of beiden? Want blijkbaar is dit nogal een duur stuk om te vervangen.
Ik heb wel gemerkt dat mijn licht nogal naar boven zit, veel spatie tussen bumper en licht, en dat mijn pinker nogal ongemakkelijk geklemd zit.
Ik heb er al eens op proberen duwen maar dit lost natuurlijk weinig op, de lamp schuift dan in mijn bumper, naar het midden toe.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Caro

carotjevd

Geplaatst door carotjevd (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mausx (0), 13 jaar geleden

Met de ophanggewrichten kun je nog wel een aardig gevecht hebben vanwege 1 lange bout die vaak muurvast zit. de veer hoeft niet van spanning af.

De koplamp, zit het lampje er wel goed in of probeer eens een nieuw lampje. even voor een muur oid zetten en vergelijken met de andere koplamp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.