Volkswagen Sharan: Aftakken 12 volt t.b.v. achteruit rij camera

Bouwjaar: 2011

Wil een camera accesoire op de spiegel monteren en daarvoor is 12 V. nodig. Kan de voeding uit de binnenverlichting/leesverlichting module gehaald worden en zo ja hoe is die te openen.
Bij voorbaat dank voor de reacties!

haganum

Geplaatst door haganum (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Je bedoeld een dashcam?
Waarom pak je niet gewoon een los hangende kabel vanaf de aansteker die iig voorin zit of 1 achterin? Anders voor vaste inbouw zeg maar (dus kabels weggewerkt e.d.) dan moet je een voeding pakken vanaf de zekeringkast, ff dan draad trekken maar dan heb je wel wat ervaring voor nodig ivm het meten op/in de punten van de zekeringkast maar mocht dat zo het geval zijn dan kan je dat altijd hier vragen voor hoe of wat.

haganum (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Het gaat echter niet over een dashcam, maar om een achteruit rij camera met spiegel. Deze heeft voeding nodig en om geen draden langs de ruit te hebben wil ik het van de binnen verlichting aftakken. Is dit mogelijk?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Het zou opzich wel kunnen alleen de recente wagens hebben vaak een systeem vaak ingebouwd dat als je bv de binnenverlichting (of andere verlichting) aan laat staan dat deze toch vanzelf uitgaan, kan dus dat je dan een voeding neemt die daar eigenlijk niet goed genoeg voor is ivm eventuele storingen maar denk dat het wel kan opzich aangezien je hem toch alleen gebruikt tijdens rijden.

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Van de binnenverlichting wordt de massa geschakeld, al dan niet via een timer.
Zou dus moeten kunnen om daar 12v+ af te halen, maar de massa zal je ergens anders vandaan moeten halen...

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Vaak zit binnenlichtunit vastgeschroefd in het metalen dak plaatdeel zeg maar dus die zou je daar kunnen pakken en eventueel een normale ijzeren schroef dan gebruiken/vervangen ivm geleiding.

haganum (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de info. Kan ik de unit openen door er een kleine schroevendraaier tussen te plaatsen en zo het kliksysteem?? deblokkeren?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat durf ik niet te zeggen uit mijn hoofd, pas op hoor want het breekt vaak zo af. Waarschijnlijk moet je eerst een kapje eraf trekken (die waar zo'n roostertje in zit) en of je moet het glazen kapje eerst eraf trekken en dan daaronder schroefjes en dan zit de uniit meestal erin geklikt maar weet het niet zeker aangezien de modellen van binnenlichtunit's wel wat verschillend zijn.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Of gewoon van je achteruit rij verlichting

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.