Volkswagen Sharan: motor loopt niet mooi rond

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: ATM

Tijdens de reis naar vakantie begint de auto erg te brommen na het nemen van de afrit de eerste gedachte was dat de uitlaat stuk was.
Anwb ingeseind en naar 5 uur kwam de adac het was namelijk in duitsland
Deze sluit computer aan maar ziet geen storingen op geslagen wat andere testen gedaan kwam tot conclusie dat de tweede lamdasonde niet zou werken.
Het advies was dat er wel mee doorgereden kon worden maar dat deze wel vervangen dient te worden.
Die dag nog 300 km gereden had ook niet het gevoel dat de trekkracht weg was had namelijk een caravan van 1500 kg er achter het brandstofverbruik was ook niet hoger dan normaal met caravan
De temperatuur bleef ook normaal.
Volgende dag naar dealer deze heeft het probleem ook gediagostieseerd diverse testen gedaan zoals : luchtmassameter ,lamdasonde's injectors,bougie's verzet, compressie gemeten de verbrandingskamer endoscoopisch beken inlaatsysteem afgeperst,distributie gecontroleerd en kom probleem niet gevonden krijgen.Alleen zeggen dat de motor kapot is en een rekening van 1300 € uitschrijven voor diagone kosten.
Nu heb ik vandaag de auto terug gekregen en heb als eerste de bougie's verv daarna de distributie gecontroleerd ook op aanraden van bekende garagehouder het inlaatspruitstuk ingepoten met remreiniger voor localiseren van lek spruitstuk en dit heeft geen resultaat.
Heeft er iemand een idee wat hier aan de hand is.
Er is trouwens nooit een storings laamp gaan branden

Gr wilco Berns

wajberns

Geplaatst door wajberns (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wajberns (0), 9 jaar geleden

Hallo

Kan het mischien ook de nokkenassensor zijn en weet iemand hoe ik de sensor kan meten.
Moet met weerstand meting toch kunnen zien dat de nokkenas erlangs draait zoals bij een abs sensor.

gr wilco

wajberns (0), 9 jaar geleden

Het probleem is opgelosd het masa vliegwiel was defect



post kan gesloten worden

wajberns (0), 9 jaar geleden

massa vliegwiel vervangen probleem opgelosd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.