Volkswagen Passat: afwijkende maat reservewiel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

beste mensen

ik heb 17 inch velgen onder mijn auto met de maat 235 45 R17.
Mijn reservewiel is 16 inch 205 55 R16.
Kan ik zonder problemen bij een lekke band mijn reservewiel die 16 inch is onder mijn auto plaatsen? moet ik hierbij nog letten op mijn snelheid? kan ik met mijn reservewiel onbeperkt blijven rijden of moet ik zo snel mogelijk een garage opzoeken?

kortom is dit een volwaardig reservewiel?

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reacties.

groeten mark

mark stabel

Geplaatst door mark stabel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Is een normaal reservewiel, je mag dus gewoon rijden met deze band. De afrolomtrek is wel iets kleiner, dus als je hem op de aangedreven as gaat leggen, is het raadzaam er niet heel erg lang mee te blijven rijden, om schade aan het differentieel te voorkomen. ( Langer dan 2 dagen niet aanbevolen.) De rolomtrek is ongeveer 3,5 cm kleiner, wat resulteert in een afwijking van ongeveer 2%

Verder kun jer door de kleinere rolomtrek een ABS melding krijgen, dit omdat de ecu twee verschillende wielsnelheden ziet op 1 as. Deze fout zal zicht waarschijnlijk weer herstellen na een proefrit met het normale wiel.

Groeten Marcel

mark stabel (0), 11 jaar geleden

marcel,

bedankt voor je reactie. maar stel dat ik nog 800 kilometer moet rijden die dag dan is dat geen probleem??

groeten mark

kaleido 1 (1830) PRO, 11 jaar geleden

Dan zou ik om problemen met zoals reeds eerder aangegeven met diff te voorkomen hem ruilen met een niet aangedreven wiel , en twee dezelfde maten op de aangedreven as monteren.
Loop je geen risico en rijdt wel zo prettig .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.