Volkswagen Passat: VW Passat B6 druksensor. Waar?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Motorvermogen valt frequent weg sinds vandaag. Ben bij de dealer geweest die de boel uitgelezen heeft en daar kwam uit naar voren dat druksensor1 problemen geeft. Alleen waar zit ie en hoe ziet het eruit (onderdeelnummer toevallig, iemand?).

Ik heb namelijk een afspraak staan nu voor aankomende dinsdag maar eigenlijk heb ik niet veel zin om dat af te wachten.

Ik heb helaas een DPF (dieselfilter) uitvoering. Kan het resulteren dat ik straks helemaal langs de kant van de weg stil kom te staan? Als ik nu schakel komt het vermogen weer terug namelijk. Heb elders op internet ook gelezen dat het een relatief bekend probleem is bij dit model.

... Verlies ook koelvloeistof trouwens. Niet veel maar toch. Zie het op de grond liggen als ik wegrij met parkeren (en heb reeds twee keer bij moeten vullen in twee weken vanwege niveau alarm). Zou bijna denken dat er vloeistof op die sensor lekt waardoor er sluiting ontstaat ofzoiets. Daarom wil ik ook weten waar ik moet kijken.

Dave LdB

Geplaatst door Dave LdB (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Je geeft geen foutcode (zou heel mooi zijn) maar als ik mag gokken dan gok ik de sensor voor uitlaatgasdruk en die heeft te maken met je roetfilter en die gaat inderdaad vaak stuk met zelfde klachten, het is die sensor met een stekker erop en 2 slangen en zit vaak bovenop het blok aan de achterzijde ongeveer in het midden met een zilverfolie over de stekker heen. Als het hierom gaat dan moet je deze vervangen en deze sensor moet ook weer worden ingeleerd met de testkast dus ik zou dat dealerbezoekje gewoon doen denk ik.
Die koelvloeistofverlies moet bekeken worden, als je het al op straat ziet liggen dan zie je het vast en zeker op de brug waar hij lekt en ik denk dan als eerste de radiateur maar een beetje moteur kan je dit wel vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.