Volkswagen Lupo: airbag

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Als je bij een lupo de beide Airbags vervangt (zijn afgegaan door ongeluk)moet je dan ook altijd de beide gordels vervangen,deze stonden niet strak.

bertali

Geplaatst door bertali (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

reken maar van yes, net als de crash sensoren, rekeneenheid in de meeste gevallen ook, en soms ook de kabelboom!

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Idd 100% zeker dat je de gordelspanners moet vervangen. Deze gaan altijd af als de airbags ook af gaan. Rekeneenheid weet ik niet zeker.

bertali (0), 12 jaar geleden

maar er zitten toch mechanische gordelspanners in een lupo waarom moet je deze dan vervangen als ze niet strak zijn getrokken.[quote=BjornSP]Idd 100% zeker dat je de gordelspanners moet vervangen. Deze gaan altijd af als de airbags ook af gaan. Rekeneenheid weet ik niet zeker.[/quote]

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=bertali]maar er zitten toch mechanische gordelspanners in een lupo waarom moet je deze dan vervangen als ze niet strak zijn getrokken.[/quote]
Vreemd? Een airbag systeem, mechanisch of elektrisch, is zo afgesteld dat bij een bepaalde vertraging een airbag afgaat. Voor een gordelspanner is deze vertraging lager als voor een plofzak. Aangezien jij aangeeft dat de airbags zijn afgegaan, kun je er automatisch van uit gaan dat de gordelspanner ook zijn afgegaan.

Elsawin geeft aan dat indien de gordelspanners zijn afgegaan het rol mechanisme niet meer werkt.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

bespaar nou niet op die gordels vervang ze gewoon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.