Volkswagen Passat: Airbag wisselen, van vierpaakstuur naar driespaak stuur

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Kun je van een Passat (B5/3B) het stuurwiel met 4 spaken vervangen door een stuurwiel met 3 spaken inclusief de airbag? Het stuur past, maar kun je de airbags uitwisselen zonder dat er storingen optreden?

bandenspanning

Geplaatst door bandenspanning (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

volgens mij zit je airbag aan je stuurkap vast en kan er niet af.

dus lijkt me niet te passen dan.

bandenspanning (0), 17 jaar geleden

De airbag kan er eenvoudig af. Twee klemmetjes en een connector. De vraag is kan ik een andere VW airbag plaatsen, zelfde merk maar een ander type.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=bandenspanning]De airbag kan er eenvoudig af. Twee klemmetjes en een connector. De vraag is kan ik een andere VW airbag plaatsen, zelfde merk maar een ander type.[/quote]
het stuurwiel gaat wel passen... de airbag daar ben ik niet zo zeker van?

paul,

bandenspanning (0), 17 jaar geleden

Nee, dat is dus juist mijn vraag. Ik ben niet zo zeker van de airbag.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=bandenspanning]Nee, dat is dus juist mijn vraag. Ik ben niet zo zeker van de airbag.[/quote]
je kunt het proberen, opzich gaat er niks stuk. indien het niet lukt of niet kan gaat en blijft het lampje airbag branden..

paul,

bandenspanning (0), 17 jaar geleden

Okay, dank voor je bijdrage Paul. Maar ik heb dat driespaak stuur nog niet, die wil ik nog een keer op de kop tikken. En dan is het handig te weten of het ook kan. Anyway, ik heb nog wat zitten lezen & surfen. VW technical manual van een Golf-IV verteld me dat je minimaal hetzelfde merk airbag moet gebruiken. En VW gebruikt twee merken: Petri en PRW....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.