Volkswagen Sharan: airco blijft in - en uitschakelen

Bouwjaar: 1998

Hallo allemaal,

Bij onze Sharan (TDI 66 kw) blijft de airco (ECC) continu in- en uitschakelen. Gevolg was in eerste instantie dat er een zekering 'doorging' waardoor ik stil kwam te staan (totaal geen stroom/startstroom meer!). Vervolgens de zekering vervangen en de airco voorlopig op 'off' gezet. Zekering blijft nu heel, bijkomend euvel is dat de ruitewissers alleen in de hoogste stand werken. Je blijft een tikkend geluid onder het dashboard horen (een relais misschien?).
De garage heeft de airco inmiddels gecontroleerd en het gehele dashboard los gehad. Men kon het niet echt vinden, enigste voorlopige conclusie is dat mogelijk het gehele display met achterliggende computer/elektronica vervangen moet worden.
Kosten nieuw ca. 800,- Euro ex.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
Groet, Jan de Haan

avant2.3

Geplaatst door avant2.3 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dutch123 (65), 18 jaar geleden

Ik snap het verhaal niet.
Als de airco steeds in en uitschakelt hoeft de zekering toch niet door te gaan? En dan ook nog geen stroom meer? Als de zekering door is, kom je toch niet zonder stroom te staan?
Ik heb meegemaakt dat een zgn. vrijloopdiode in de magneetspoel kortgesloten was. De zekering ging er toen uit. Ik heb de diode er toen uitgehaald en een nieuwe geplaatst (moet je een beetje kunnen knutselen, een garage zal dit niet doen). Daarna werkte het weer perfect.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

het in en uitschakelen van de airco zou kunnen komen door een verkeerde temp. registratie van je binnentemperatuursensor.

dat de ruitenwissers het alleen in de hoogste stand doen zou kunnen liggen aan je wissermotor of aan je schakelaar op het stuur ( en als het mechanisme veel te zwaar loopt ook aan het mechanisme zelf)

en waar vandaan komt dat tikkende geluid?

als het vlak achter je airco bedieningspaneel komt heb je inderdaad best kans dat dat ding defect is... (zie er regelmatig defecte van langskomen door frisdrank geknooi in de auto)


suc6

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

In- en uitschakelen kan ook door te hoge systeemdrukken bijvoorbeeld dat de koelvinnen niet werken.

Mechaniek gaan inderdaad weleens vast zitten,maar het kan meerdere oorzaken hebben.

Tikkend geluid kan een relais zijn,maar welke....dat zal onderzocht moeten worden.

Dat je climatronic unit defect is lijkt me niet logisch,maar dat blijft altijd moeilijk zeggen van hieraf.

Meten is weten zeggen ze weleens en dat moeten hun toch gewoon goed doen,anders moet je naar andere garage of dealer gaan.

avant2.3 (0), 18 jaar geleden

Ben inmiddels iets verder gekomen (maar moet er nog een keer een(mid)dagje voor uittrekken om het helemaal uit te pluizen!).
Achter de zekeringenkast hoor je steeds een tikkend geluid. Dit duidt op het schakelen van een relais. Gelijktijdig met dit tikken schakelt de airco aan en uit (dit gaat helemaal synchroon). Naar mijn oordeel is het dus een voedingsprobleem, de airco werkt ook wel, maar wordt steeds onderbroken. Daarnaast werkt de ruitewissermotor (zoals al eerder opgemerkt) alleen in de hoogste stand en werkt de achterruitverwarming ook niet meer. Zou heel toevallig zijn als er 3 dingen onafhankelijk van elkaar in storing raken! Nader bericht volgt!
Groet, Jan

avant2.3 (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost. Bij het controleren van de electra
ontdekte ik dat de garage een zekering was vergeten terug te zetten! Airco werkt nu gewoon continu, ruitewissermotor werkt weer in alle standen en achterruitverwarming doet het ook weer.
Groet, Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.