Volkswagen Sharan: snelheidsmeter geeft 65 km meer aan

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Ik heb vandaag het instrumentenpaneel van mijn sharan vr6 1996 vervangen door een gebruikte, uit een galaxy vr6 met hetzelfde onderdeelnummer alleen met de letter R erachter. Alles werkt perfect behalve dat de snelheidsmeter ca 65 km meer aangeeft, dit geldt voor alles wat met de snelheid te maken heeft MFA, verbruik etc. IK heb de dealer gebeld voor het programmeren alwaar een monteur schrok van het feit dat het zo kon werken zonder de wegrij-blokkering weg te halen! U kunt dan raden dat zo'n monteur geen juist antwoord kan geven op mijn vraag "kunt het opo mijn auto coderen/programmeren?" ik da ervan uit dat problemcar.nl-gebruikers soms veel beter weten dan een VW-delaer-monteur.
Heeft iemand een tip voor mij?

mahoaga

Geplaatst door mahoaga (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Startblok. zit hier niet in,maar als je een ander dashboard hebt met dus ander nummer kan het wel lastig worden ook is het maar 1 letter verschil.

Het enige wat je kan doen is hem opnieuw laten coderen.Heb ooit eens een nieuw instrumentenpaneel gemonteerd en toen verkeerd gecodeerd en hij bleek toen dus ook af te wijken.

Wat de codering is weet ik dus niet.Lijkt me dan een klusje voor de dealer die hun werkplaatshandboek kunnen gebruiken voor dit.

Suc6 ermee

mahoaga (0), 18 jaar geleden

Beste Alexander,
dank voor de reactie, ik zal hem naar de dealer brengen voor het opnieuw laten coderen. Ik neem aan dat het wel kan. Ik heb het oude instrumentenpaneel nog. Het moet mogelijk zijn om het geheugen van het oude dan te lezen en over te zetten in het nieuwe .

mahoaga (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost: vandaag ben ik naar Guide Priemus in Leiden gegaan, hij heeft mbv zijn software het instrumentenpaneel opnieuw gecodeerd. alles werkt perfect, dank aan Guide!
Volgens Zijm VW-dealer in Arnhem zou het niet kunnen!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.