Volkswagen Bora TDI 110kW: Airco defect, wat is de meest logische oorzaak ?

Bouwjaar: 1999

Vorige week kapt van het ene op het andere moment mijn airco ermee, het is een climatronic. Wat heb ik tot nu toe gedaan ?

Bij de garage aan de VAGCOM, geen foutmeldingen. Volgende dag bij een airco specialist de airco opnieuw laten vullen. Moest na 5 jaar toch eens gebeuren, maar de airco doet het nog steeds niet. Ik hoopte dat alleen de druk te laag was, niet dus.
Daarna bij een andere garage nog eens aan de diagnose, geen foutmeldingen. Aircopomp doorgemeten, is niet doorgebrand, had ook niet verwacht dat dat de oorzaak is. De pomp wordt namelijk helemaal niet gekoppeld, als ik de clima op automatisch zet gaat de blower wel harder maar de magneetkoppeling wordt niet aangestuurd. Een doorgebrande magneetkoppeling komt soms voor, maar dan had ik wel eerder problemen gehad en niet van het ene op het andere moment.

Ik denk nu dat het de aansturing van de mangeekoppeling is, zit daar een relais ofzo tussen ? Ik heb ook alle zekeringen natuurlijk direct al gecontroleerd, de enige zekering die betrekking heeft op dit verhaal is zekering 16 en een grote zekering bij de accu (aircopomp). Deze zijn allemaal in orde.

Iemand een suggestie ???

sequence

Geplaatst door sequence (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi... zoals je zelf al zegt.. de magneetkoppeling.. die zou ik maar eens even los halen of dan wel vernieuwen.. die gaan ook nog wel eens...!! haal hem uit duitsland..!! dan kost die de helft minder dan nederland..!! is de moeite waard..

paul,

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

als je goed kijk kan je al zien dat de magneetkoppeling er vanaf is dit is een van de meest voorkomende storingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.