Volkswagen Passat: Airco doet het en ook niet!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Beste mensen,

De gasleiding van de airco onder de motorkap is heel koud wanneer je het aanraakt, binnen in de auto voel je in het begin alleen maar warme lucht en na een tijdje wordt het een klein beetje koeler toch niet optimaal.

Ik dacht zelf aan de filter!? Als dat het geval is zouden jullie mij kunnen vertellen waar kan ik deze vinden en of makkelijk zelf kan vervangen?!

Al vast hartelijk dank ,

Nour

Pass2enjoy

Geplaatst door Pass2enjoy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

is het een klima of een handairco.

Het luchtfilter van de airco zit onder de kunststofafdekking, helemaal aan de rechterkant in de waterbak.

Pass2enjoy (0), 17 jaar geleden

[quote=audia4]is het een klima of een handairco.

Het luchtfilter van de airco zit onder de kunststofafdekking, helemaal aan de rechterkant in de waterbak.[/quote]
Geachte Harry,

De airco is een climatronic en heeft geen waterbak, de overtallige water loopt direct naar buiten.

m.v.g.
Nour

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

de waterbak is het gedeelte onder de voorruit, in de motorruimte, waar ook het ruitenwissermechanisme huist...... Hier zit toch echt het inlaatfilter van de airco/verwarming. schuin achter de accu.........

Het is een clima, dus lees het ding eerst maar eens uit, het kan dat een van de stelmotors of eindschakelaars van de regelkleppen het probleem is.

Geen storingen dan kan het ook nog dat er te kort koudemiddel in het systeem zit, dat is de volgende stap om te controleren.

Als je de koude knop op de clima indrukt, totdat hij op lo staat, (lager dan 18 gaden) en de airco op auto staat moet je koude lucht krijgen.

Pass2enjoy (0), 17 jaar geleden

Beste Harry,

Ik heb een paar maanden geleden de koudemiddel vervangen en deed het heel goed.

Is de luchtfilter dat ronde ding waar de remolie op vastzit rechts van de accu?

Ik heb al gebrobeerd onder 18 graden te laten lopen, het wordt ietsje koeler maar niet als voorheen.

Kan de lucht filter de boosdoener of iets anders, zoals ik in de eerste instantie zei: de gasleiding onder de motorkap wordt erg koud!

Met vriendelijke groet,
Nour

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst zoals al gezegd de druk laten meten in het systeem i.v.m. eventueel te weinig koudemiddel door bijvoorbeeld lekkage.
Gelijk ook storing uit laten in het clima regalapparaat,waarschijnlijk zoals al gezegd een defecte stelmotor waardoor de klep in het kachelhuis niet naar behoren functioneerd,en half op warm blijft staan.
En nee,dat is de hoofdremcylinder.
En dat de gasleiding koud wordt is alleen maar goed.

Ricky,

Pass2enjoy (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ik ga dat laten meten en hartelijke dank.

U zou de resultaat van mij op later tijd horen.

Met vriendelijke groet,
Nour

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Rechts is links als je voor de auto staat; maar in de autotechniek spreken we altijd vanuit de bestuurderspositie; en dan zit het inlaat luchtfilter aan de rechter kant....... Het rempotje heb je gevonden, die zit dus links :-)
Je kunt hem niet zo zien, eerst moet de afdekking er af wat aan de onderzijde van de ruit aansluit, dan zie je hem zitten.
Het is een beetje friemelen om een nieuw filter er tussen te krijgen, ken net zeggen we dan.

Als je de airco op recirculatie zet, gaat het buiten dit filter om, hij zuigt dan lucht uit de bestuurdersruimte bij de voeten, en jaagt dat er van boven weer uit.
Wordt hij dan wel koud??

Pass2enjoy (0), 17 jaar geleden

Als ik de airco op circulatie zet, blijft de lucht toch lauw.

olleke (0), 17 jaar geleden

[quote=Pass2enjoy]Als ik de airco op circulatie zet, blijft de lucht toch lauw.[/quote]
Je zei dat een paar maanden geleden het aircosysteem is afgevuld en dat ie het daarna goed deed. Hebben ze toen er toen geen contrastvloeistof aan toegevoegd? Het koudemiddel is vloeibaar in het systeem en vergast bij verdamping. Dus als je ergens een lek in je aircosysteem hebt kun je niet constateren wáár dat lek zit. Met dat speciale spul kan dat wel. Dat lekt dan mee naar buiten en slaat neer rondom het lek. Met ultraviolet licht wordt het dan zichtbaar.

Het zou mij niets verbazen als de druk in het systeem is weggevallen door lekkage met als gevolg een amper werkende airco. Ga naar een airco-specialist laat je daar goed informeren. Als er te weinig koudevloeistof in het systeem zit kan de pomp ter ziele gaan. En dat ga je niet leuk vinden.

Bij mijn passat was na een aantal jaren de vloeistof op 'natuurlijke wijze" via de slangen verdampt. dat is normaal omdat rubber op den duur toch doorlaat. Systeem is afgelaten, vervolgens opnieuw gevuld (met contrastvloeistof) en afgeperst. Na een paar weken gecontroleerd en gelukkig was het slechts "natuurlijke" lekkage. Ik was er op tijd mee, want er zat al gevaarlijk te weinig in.

groet,
Olleke

Pass2enjoy (0), 17 jaar geleden

Beste mensen,

Ik heb de luchtfilter vervangen: een pluspunt is dat de ramen in de ochtend niet meer beslaan door de condens.

Ik heb ook geconstateerd dat de luchtfilter niets met het defect van de airco te maken heeft.

Ik heb besloten om eind deze week laten meten en ook laten lezen.

In ieder geval, ik dank jullie hartelijk voor jullie advies en tot ziens.

Met vriendelijke groet,
Nour

Pass2enjoy (0), 16 jaar geleden

Beste mensen,

Ik heb de airco laten meten, het blijkt toch minder koelmiddel in stond, geen lekkage kunnen constateren gelukkig maar! desondanks heb toch dat groenmiddel toegevoegd om zeker te weten dat geen lekkage in staat, na twee weken moet ik teruggaan om door een UV lamp het systeem te controleren op lekkage.

Jullie zullen van mij na twee weken de resultaat van het onderzoek.
Bedankt voor jullie inzet en tot ziens.

Met vriendelijke groet
Nour

Santa (0), 16 jaar geleden

En, al wat bekend?

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Burnout gehad

Pass2enjoy (0), 16 jaar geleden

Beste mensen,
Ik heb de koudemiddel eerst laten weghalen daarna opnieuw laten vullen (door een specialist => gebruik van een machine) daarna is het mij verteld te laten testen en het liefst in de zomer, (vakantie) vandaar mijn late reactie maar toch excuses er voor.
De resultaat is dat de airco bij het rijden goed werkt, maar bij een b.v. een lange file hapert hij wel eens toch, maar in het algemeen ben ik tevreden.
Conclusie: Het probleem zou geweest zijn dat de Koelmiddel die ik eerder in het buitenland ingevuld heb was niet genoeg ingevuld of niet van een goed kwaliteit.
Nogmaals excuses.
Groet,
Nour

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

problemen in file moet je in het volgende zoeken:

Defecte ventilator achter de radiateur, of de aansturing hiervan.
Het zou ook kunnen dat de warmtewisselaar voor de radiateur potdicht zit met b.v. pluisjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.