Volkswagen VW Polo 19SDI: Airco experts gevraagd!

Bouwjaar: 1998

Ik heb vandaag het volgende, bijzondere, mogen ervaren; Vanochtend klapte de zekering eruit van de aanjager, 20A. Vanmiddag tijdens de zware regenval reden we door een plas, met airco aan, waarna het accu-lampje steady ging branden. Airco uitgedaan, lampje ging ook uit. Vervolgens was het vanavond over, airco weer aan, en er kwam damp uit de middelste ventilatieroosters. Reukloos en maar even, maar genoeg geschrokken natuurlijk! Zojuist weer getest en alles werkt naar behoren. Iemand een idee wat dit geweest is??? De auto is een Polo 6N van juli 98 met diavia nabouw airco-installatie. Ik ben erg benieuwd of iemand mij kan vertellen wat er is gebeurd!

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Multiriemspanner stuk (veer breekt bij bepaalde types) of riem versleten. het acculampje gaat branden omdat de dynamo niet meer meedraait. Airco uit scheelt vermogen over de riem en daardoor draait de dynamo weer. Door de plas rijden heeft de riem waarschijnlijk nat gemaakt en nog meer doen slippen.

succes

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

De "damp" is waarschijnlijk gewoon verdampt water geweest, dat in het kachelhuis is gekomen via de waterafvoer, al dan niet tijdens het rijden door de plas water. Niet iets om je zorgen over te maken. Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.