Volkswagen Golf: Airco golf4 tdi bij stand 1 doet het wel bij 2,3,4 niet(handmati

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Goeiedag,

Gisteren aantal keren airco gewoon gebruikt, maar wou hem later de middag aan zetten, sloeg hij wel aan op stand 1 van de ventilator, maar als ik hem op stand 2, 3 of 4 zet slaat hij uit.. (lampje gaat ook uit), draai ik hem weer terug naar stand 1...slaat hij gewoon weer aan, heb de auto al stroomloos gehad, opnieuw contact aan en uit, elke stand van de verwarming maar hij blijft alleen op stand 1 werken. heb de auto al uitgelezen maar zonder resultaat. Dit is een auto zonder clima-control maar gewoon een AC knopje op het daschboard die je in of uit kan schakelen. Heeft toevallig iemand hier al een x problemen mee gehad? Zo ja...meld het even...

Alvast bedankt...

golf4 tdi

Geplaatst door golf4 tdi , lid sinds 14 jaar geleden

11 Reacties

golf4 tdi, 14 jaar geleden

niemand die hier iets over weet, of iemand die het al een keer heeft meegemaakt??

henco, 14 jaar geleden

hoi ik heb het zelfde probleem alleen is het bij mij juist stand 123 waar de ventilator niet doet en bij stand 4 doet ventilator het wel maar gaat ac lampje uit en van mij is het een sdi 2002 ipv tdi weet iemand een op lossing of heb jij golf 4 tdi het probleem al opgelost schijf het hier dan effe groetjes

Benny Vee PRO, 14 jaar geleden

Ja kan een handmatige airco inderdaad niet uitlezen.
Kan wel een zoekplaatje worden die je alleen maar kunt oplossen door de zaak door te meten.
Zou beginnen met het bedieningspaneel er uit te halen en daar te gaan meten of de schakelaar wel werkt.
Ik weet niet of jezelf zo handig bent anders zou ik er als leek niet aan beginnen en laat hem door een garage even doormeten.

henco, 14 jaar geleden

ja me broer werkt in een garga en gaat er zaterdag naar kijken maar dacht mischien weet iemand wat het is
dan hoeven wij niet echt te zoeken

henco, 14 jaar geleden

maar ik heb ook nog het probleem dan de ventilator het aleen in stand 4 het doet de ac juist niet in 1 2 3 doet de ventilaror het niet en ac wel aleen komt er geen lucht uit de roosters ik hoor de moter zwaarder lopen en hij gaat meer verbruiken

P. Kelder PRO, 14 jaar geleden

[quote=henco]ja me broer werkt in een garga en gaat er zaterdag naar kijken maar dacht mischien weet iemand wat het is
dan hoeven wij niet echt te zoeken[/quote]
jaja.... ik lees het, hapklare brokken zijn altijd lekkerder ;)

Gr. paul

henco, 14 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=henco]ja me broer werkt in een garga en gaat er zaterdag naar kijken maar dacht mischien weet iemand wat het is
dan hoeven wij niet echt te zoeken[/quote]
jaja.... ik lees het, hapklare brokken zijn altijd lekkerde ;)

Gr. paul[/quote]
tuurlijk


maar las net dat iemand zelfde probleem had ach ja lees zelf maar

Mijn vraag is:

De aanjager van de kachel van onze golf 3 werkt alleen op de hoogste stand ( 4 ). Is dit makkelijk te verhelpen of moet het hele dachboard uitelkaar?

En heeft dit met een relais o-i-d te maken?

Alvast bedankt.


Vermoedelijk voorschakelweerstand stuk. Zit bij de Golf naar ik meen in- of bij de ventilator(huis). Rechts onder het dashbord. Kan er zo onderuit.

Gr.weet iemand hoe dit dan weer bij een golf 4 zit

lijkt op mijn probleem en alleen mijn airco zal door dit probleem er bij komen denk ik

frank2707, 14 jaar geleden

Klopt, bij Golf IV zit dit op een plaat die onder de ventilatormotor gemonteerd zit. De gehele plaat dient vervangen te worden. Op deze plaat is de voorschakelweerstand geplaatst die er voor zorgt dat de ventilator langzamer draait in de standen 1-2-3. Stand 4 draait wel omdat dit de volle spanning is, en dus de werstand hier niet tussen zit. Het probleem dat de airco alleen maar werkt in stand 1 zou de keuzeschakelaar kunnen zijn, maar hier heb ik geen ervaring mee.
Succes ermee.

henco, 14 jaar geleden

bedankt zal het us gaan bekijken

JeroenR, 13 jaar geleden

[quote=frank2707]Klopt, bij Golf IV zit dit op een plaat die onder de ventilatormotor gemonteerd zit. De gehele plaat dient vervangen te worden. Op deze plaat is de voorschakelweerstand geplaatst die er voor zorgt dat de ventilator langzamer draait in de standen 1-2-3. Stand 4 draait wel omdat dit de volle spanning is, en dus de werstand hier niet tussen zit. Het probleem dat de airco alleen maar werkt in stand 1 zou de keuzeschakelaar kunnen zijn, maar hier heb ik geen ervaring mee.
Succes ermee.[/quote]
Bij mij werken de standen 1-2-3 ook niet meer (Golf IV Variant). Stand 4 draait nog wel. Heb dus het vermoeden dat de weerstanden dus kapot zijn. Nu wil ik deze zelf gaan vervangen. (tevens wil ik de ventilatormotor ook controleren op een soepele draaiwerking. Heb het vermoeden dat deze wat stoef loopt) Hoe kom ik echter bij de ventilatormotor? Voor zover ik nu heb kunnen vinden zit deze dus aan de passagierszijde onder het dashboard. Kan ik hier zo van de onderzijde bij, nadat je die schuimbekleding heb verwijderd, of moet het handschoenenkastje worden uitgebouwd? Voor zover ik kan zien zit het handschoenenkastje met zes schroeven vast, maar dan krijg ik hem nog niet helemaal los. Waarcshijnlijk nog een klemmetje / schroef over het hoofd gezien.

Wie kan mij aangegeven wat ik allemaal los moet schroeven, voordat ik het halve dashboard uitbouw voor niets. Alvast bedankt.

Iemand trouwens ook een idee wat die weerstanden / venilatormotor moet gaan kosten?

henco, 13 jaar geleden

hoi mensen ik heb de oplossing bedankt voor de tips


bij golf 4 en 3 is het het was de de kachel weerstand zit rechts onder het dashbord kastje effe die flap onder je dashbordkastje los schroeven en de weerstand stekker los koppelen (bij de vw dealer kost die 58 euro) de nieuwe weerstand er weer in zetten en klaar is je probleem de standen 123 doen en het weer en ook de arco werkt weer in alle standen
bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.