Volkswagen Passat: airco koelventilator werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo mensen,

ik ben lex uit twente haha
ik heb een vw passat variant van 2004 1.9tdi

Nu heb ik vandaag de aircopomp laten vervangen bij Airco Herstel Twente te Enschede. Nu werkt met airco weer perfect maar is me kleine koelventilator kapot zeggen ze. Hij draait niet mee als de airco aan staat. Iemand een idee of dit klopt moet deze mee draaien of wanneer moet die aanslaan. Zo ja waar kan ik zo nieuwe koelventilator bestellen voor een leuke prijs. Heb inmiddels bij de dealer geïnformeerd maar die zijn gek ;).

Alvast bedankt voor al jullie info

flexuss

Geplaatst door flexuss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 12 jaar geleden

Draaidt de grote wel als je de airco aan zet?
Het kan zijn dat de kleine pas gaat draaien als je koelwatertemperatuur boven een bepaalde waarde komt.

flexuss (0), 12 jaar geleden

grote draait wel. toen we hem vanmorgen aan de kast hadden om af te vullen kwam die boven de 20 bar ofzo en ging die niet aan. De motor was wel warm.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

De kleine ventilator rechts gezien vanuit bestuurderskant is van de airco, de grote is van de motorkoeling en heeft dus ook een visco koppeling.
Of de ventilator is kapot (komt vaker voor) ofwel drukschakelaar.

flexuss (0), 12 jaar geleden

Theo het is de rechter gezien vanuit de bestuurderskant die niet werkt. maar waar kan ik er een bestellen.

heb op dit forum al terug gevonden dat hij erg makkelijk te vervangen is dus dat ga ik lekker zelf doen ipv de garage

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat zei ik toch..
En waar je die kunt bestellen is bij de dealer, je betaalt wel meer maar ben je zeker dat je de juiste hebt, zo iets bestel je niet via internet bij de 1 of andere leverancier van universeel (chineese/onderdelen/makelij).
Zie het al voor me, ventilator gaat weer defect na 3 maanden, is besteld via internet! begin maar met terug uitbouwen, opsturen, afwachten of ze een nieuwe leveren...
Daar ga ik niet voor aanstaan, bestel ik origineel bij de dealer, niet hellen dealer bellen, als je alle pleuris onderdelen universeel wilt bestellenbuiten en de narigheid op de koop voor lief neemt, ben ik niet de persoon wat je tegen houd.

succes.

P.S.
De airco kan niet perfect werken als de condensorventilator niet werkt/aanslaat, die werkt wel als er voldoende rijwind is, maar sta je in file/stoplicht ! krijgt de compressor het voor zijn kiezen en zal die echt niet op prijstellen.
Daar komt bij, dat het vermelde bedrijf VOORDAT de ac compressor was vervangen een juiste diagnose had moeten stellen, voor hetzelfde geld draait dadelijk je nieuwe compressor ook aan gort, dus hadden ze al moeten zeggen/benadrukken gebruik de airco NIET, tot de condensorventilator is vervangen..
Wellicht was de compressor niet 'e'ens de oorzaak ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.