Volkswagen Sharan 1999: Airco werkt niet meer

Bouwjaar: 1999

In mei van dit jaar werd de airco bijgevuld, inclusief een UV contrastmiddel.

Na een week bleek mijn airco niet meer naar behoren te werken.
Met een UV lampje zie ik nu kleine geel/groene spatjes onderaan de luchtfilter. Dit wijst natuurlijk op een lek!

Zijn er bij dit type van VW gekende problemen met lekken aan het airco systeem? Kan de airco compressor zelf ook gaan lekken met bovenstaande resultaat?

Andere suggesties zijn natuurlijk welkom.

Geert

GieCie

Geplaatst door GieCie (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Arie560 (0), 19 jaar geleden

Bij dit type gaat de airco heel dikwijls stuk.Ook bij de identieke Ford Galaxy. Bijna iedereen die ik ken heeft er al (dure) problemen mee gehad.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

giecie er zijn een aantal zaken die je moet uitzoeken.

uitstroom opening van de verdamper(in het schutboord)
verdamper kan lekken.

de droger zit aan de linker zijde van de condensor onder de schroef dop staat (do not open) op daar onder kan hij lekken.

succes max.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Verdamper is een gekend probleem bij dit type !

kitszr (0), 19 jaar geleden

Zeker de VW, de SEAT en de FORD hebben veel problemen met de airco. Vaak is het de verdamper achter het dashboard die gaat lekken!!

GieCie (0), 19 jaar geleden

Diagnose bij de garage; verdamper is defect. Toch ben ik van mening dat niet alleen de verdamper defect is daar ik fluo spatjes met een UV licht heb teruggevonden onderaan de luchtfilter. En dit terwijl de verdamper achter het dashboard zit, binnen in de wagen. Kan op een snelle en simpele manier nagekeken worden of er nergens lekken aanwezig zijn?
Uitleggen wie uitleggen kan...

Geert

sambijman (0) PRO, 19 jaar geleden

Fluor kun je zien als het systeem niet al te lang geleden is bijgevuld.Het luchtfilter zelf heeft niets met het airco systeem te maken.Maar misschien loopt er wel een leiding langs die iets lekt.Datr kun je zelf dan natuurlijk ook opsporen en dat hoedft niet perse bij een garage.

Maar inderdaad zijn de verdamnpers een gekend probleem, en vrees ik voor je...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.