Volkswagen Polo: alarm lamp oliedruk

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 L 33 Kw

Na een half uur rijden begint mijn oliedruklampje te branden en het alarm te piepen. Soms stopt het even met terugschakelen, maar later begint het weer.

Er zit voldoende olie in (zelfs iets te veel) en aangezien ik al eens 3 uren achter elkaar heb gereden zonder problemen (behalve dan de herrie van het alarm) verwacht ik niet dat de oliepomp stuk is. De oliedrukzender op het motorblok heb ik al vervangen, maar dit maakte geen verschil.

Wat kan ik nog meer proberen? Ik denk zelf aan de oliefilter en olie vervangen (waar zit oliefilter bij Polo?) en ik hoorde dat er nog ergens een oliedrukzender zat, maar ik heb geen idee waar. Welke opties heb ik nog meer?

Alvast bedankt, Eelke

Eelke Polo

Geplaatst door Eelke Polo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou de oliedruk maar eens analoog (laten) meten. Klinkt verdacht veel als een te lage oliedruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.