Volkswagen Golf: altijd vochtig onder het raamrubber

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RE

Hallo,

ik heb een vraagje. ik heb vroeger een golf gehad die lekte bij de voorruit... bleek dat het opstaande randje weg gerot was waar het raamrubber in zit.


ik heb nu een erg mooie cabrio en ik zie dat als ik het raamrubber een beetje omhoog wip en los laat schieten dat hier gewoon na 4 maand in de garage nog water onderweg komt.. is dit een probleem ?? wat kan en moet ik eraan doen..

wil niet weer dat ik de boel verot krijg onder het rubber en een nieuwe rand erin moet lassen..wat veel werk geweest is.


Graag hoor ik van jullie en alvast bedankt voor de reacties!!!

gr henk

Henkk

Geplaatst door Henkk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Onder in de raamlijst zitten openingen; 2 gaatjes van ca 4 mm, net iets van de hoek af, van uit de waterbak kun je deze voelen. Hierdoor moet het water aflopen wat tussen het rubber komt.

Probleem: er komt in de loop der jaren bagger tussen het rubber en dan werkt dit niet meer. Enige goede oplossing is de ruit er uithalen, alles schoonmaken en op nieuw plaatsten. bijkomend probleem is dat de kans dat je de ruit er heel uit krijgt zonder het rubber stuk te snijden klein is. Oftewel, nieuw rubber halen; kost ca 50€, stanleymes aan de binnenzijde langs het oude rubber, ruit er uit, eventueel roestschade goed bijwerken, nieuwe er in en je bent er jaren vanaf en verzekerd dat er geen rotterij onder blijft zitten.

Tip van de week: zie een origineel ruitrubber te krijgen, er is immitatie op de markt waar je niet langer dan 2 jaar lol van hebt.....

Henkk (0), 16 jaar geleden

ok prima daar zat ik indd aan te denken maar dacht miss zijn er nog andere handige manieren. wil namelijk niet weer een nieuwe stuk in moeten maken net als bij mijn vorige golf veel werk hihih.. moet wel netjes... wil het niet meer kunnen zien dan en ga net zo lang door tot het piekobello is!!

maar waar kan ik een orginele raamrubber halen met chroomen bies erop. het is namelijk een rubber met zo'n chroom bies erdoor.

die haal je er denk ik ook makkelijk uit eerst die bies een dan pak je het raam er zo uit dacht ik.. maar ik kan het verkeerd hebbben.

gr henk

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

vw dealer.....

En met de rubbers met zo'n chrome bies er in heb ik geen ervaring. Als het principe gelijk is als bij de kever vroeger was dan krijg je idd wat ruimte als de bies er uit is. Maar houd er rekening mee dat een ruit van gelaagd glas erg weinig kan hebben.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ruit verwijderen zonder breuk kan door het rubber aan de binnenzijde met 1 of 2 niet al te scherpe schroevendraaiers terug te drukken over de opstaande rand.
Begin ergens aan de boven zijde en werk minimaal door tot aan de beide hoeken onderin. Kijk aan de buitenzijde of het rubber niet vast blijft zitten aan de carrosserie.
Als je het rubber dan zover hebt terug gedrukt kun je de ruit met 2 man naar boven toe er uit pakken.
Succes.

Gr.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

als je toch van plan bent om een ander rubber te kopen kun je beter de oude met een stanlymes van binnenuit doorsnijen zoal audi a4 al aangaf,, loop je de minste risico dat je raam knapt

Henkk (0), 16 jaar geleden

ok iedereen bedankt!! ik ga er mee ana de slag..!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.