Volkswagen Passat: auto reageerde niet meer, toerental gaat heen en weer.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 ltr

Hallo,

Vanochtend reed ik op de snelweg +/- 110 km/hr. na een half uur rijden begonnen allerlei alarmlichtjes te branden, waaronder een gevaren driehoekje en een eps lampje. De auto reageerde niet meer op gas geven. De auto op de vluchtstrook laten uitrijden en toen ik stilstond ging het toerental heen en weer. De moter na een tijdje uitgezet en toen ik de moter weer startte was het probleem weg. Later gelijk een afspraak gemaakt bij de dealer voor volgende week, want dit was best wel tricky. De auto leek de afgelopen tijd een beetje schokkerig te rijden bij laag toerental, misschien heeft dat er nog iets mee te maken. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

M.v.g.

Peter.

peuchaud

Geplaatst door peuchaud (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peuchaud (0), 10 jaar geleden

De (dealer) garage is 2 uur bezig geweest om het probleem te vinden. Bij het uitlezen van de ecu, was er n.l. geen foutcode. Volgens hen lag het aan het gasklephuis, ze hebben dit vervangen(2e hands) en ook de luchtmassameter hebben ze vervangen. De auto loopt nu ook weer beter, voorheen reed hij/zij licht schokkerig en had minder vermogen, dus so far so good. Dure reperatie 600 euries. Misschien had met schoonmaken van het gasklephuis het probleem ook wel verholpen kunnen worden, maar dat zullen we nooit te weten komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.