333 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: auto stotterd weer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo

We hebben eerder problemen gehad (deze ook op het forum geplaatst) waterpomp, koppakking stuk, dit weer gemaakt. Nu stotterd hij steeds.. Hebben de bougies vervangen (1tje was helemaal zwart) toen liep de auto weer goed. dag erna weer stotteren toen de bougiekabel vernieuwd..Hij deed het weer perfect voor een weekje helaas nu stotterd hij weer! Nu wel gezien dat er in de verdeeldkap een scheurtje zit..

Help wat nu te doen we zijn bang als we nieuwe verdeelkap kopen ( € 115,-) dat dit misschien niet het probleem is..We zijn nu een beetje ten einde raad .

groetjes Mike en Linda

mike en linda

Geplaatst door mike en linda , lid sinds 11 jaar geleden

8 Reacties

Mercury PRO, 10 jaar geleden

Weet je welk type motor er in zit? als het een aea of een aee is dan heb je nog een verdeelkap, een aks en ael is een motor met disbobine, weet je zeker dat dit een 98 er is, de motoren met verdeelkap zijn volgens mij tot 97 geleverd. En vanaf 98 hebben ze allemaal disbobines en geen nverdeelkap meer. De prijs van 115 euro is waarschijnlijk voor de disbobine, maar waarom 1 kabel vervangen? doe ze alle 4, en ja een scheur in de disbobine kan zorgen voor een stotterende auto zeker met nat weer. is het aluminium gescheurd of zit de scheur in het plastic deel ? misschien bij een autodemontage bedrijf dat je goedkoper uit bent, maar ik zou voor een nieuwe gaan.
gr

Peco Power

stefan84, 10 jaar geleden

Ik dacht dat de AKS een verdeler had, de andere type's een DIS Bobine..Zoals deze :

[url=http://img227.imageshack.us/i/72366092.p...][img]http://img227.imageshack.us/img227/5696/...[/img][/url]

Je zou de bougiekabels en bobine eens kunnen nat nevelen met een plantenspuit, zie je nu vonken ? Dan dat onderdeel vervangen..

Wanneer stottert de auto ? Als je bv een constante snelheid rijd en dan langzaam gas geeft ? Of met name als je bv 40km/h in de 3e versnelling rijd en dan goed gas geeft om te accelereren, dus als hij dan goed moet trekken bij een laag toerental ?

Gr Stefan

mike en linda, 10 jaar geleden

Ik zelf zou het niet weten hoe en wat ik zal mijn man vragen te kijken hier naar en ja t is zeker een 1998 en
1 kabel hebben we vervangen dit op advies niet een hele set te kopen omdat als het niet het probleem aan de bougiekabel lag wij dit weer voor niets hebben gekocht...maar jullie horen nog..

bedankt alvast

groetjes

stefan84, 10 jaar geleden

Kijk eens even waar de bougiekabels heen lopen, lopen die naar het blok toe zoals op de afbeelding staat, of lopen ze naar een ronde kap toe met in het midden nog een kabel ?

Gr Stefan

mike en linda, 10 jaar geleden

Stefan

het is idd zo'n bobine deze nieuw gehaald maar probleem blijft.
We hebben naar de bougie gekeken deze is weer zwart. (als je voor de auto staat is het de tweede bougie van links)..en de bougie is ook een beetje nat ..doe ik er een nieuwe in dan loopt de auto weer, maar voor hoelang? totdat de bougie weer zwart en nat word...

groetjes Mike en Linda

stefan84, 10 jaar geleden

Mike en Linda

Heb je ook al eens de injectoren laten testen ?

Als er ene lekt / druppelt o.i.d kan dat ook telkens een zwarte en natte bougie verklaren..Ook het stotteren kan daarvan komen.

Gr Stefan

mike en linda, 10 jaar geleden

Stefan

Ik moet mijn auto vrijdag avond brengen naar diegene die m nakijkt dan zal ik dit ook even doorgeven.

ik zal dan volgende week ff berichten hoe en wat.

bedankt weer groetjes

ricky PRO, 10 jaar geleden

Laat diegene eens compressie meten en vergelijk de drukken van die andere 3 cylinders met die 2e cylinder,als deze afwijkt dan weet je een richting waar je moet zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.