Volkswagen Golf II : Auto stottert tijdens regen

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo gister begon mijn auto tijdens zware regenval heel erg te stotteren en hield hij heel erg in. Ik denk zelf dat het de bougiekabels zijn omdat het net was of hij op 2 of 3 cilinders liep. Heeft iemand hier mischien ervaring mee?

Correur112

Geplaatst door Correur112 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat zou heel goed kunnen,vernieuw dan ook gelijk de verdeelkap en rotor.

Hans

Henkk (0), 16 jaar geleden

ff checken met een planten spuit kabels nat spuiten vonk

en is vervangen ;)

en indd wat hans ook zegt vervang dat ook gelijk mee zijn de kosten niet.

Correur112 (0), 16 jaar geleden

Oké dus als ik het goed begrijp dan zou de slechte kabel moeten gaan vonken als ik er met water op spuit? Maar dit kan geen kwaad? En als ik dit allemaal vervang dan heb ik geen last weer van dit probleem?

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

Dat kan geen kwaad, maar je moet het dus wel in 't donker doen anders zie je de vonk niet. Maar dikke kans dat er meer dan 1 kabel rot is. Dus alle vier de kabels plus de kabel van bobine naar verdeelkap vervangen is waarschijnlijk de remedie. Neem ook de opmerking van Hans ter harte mbt verdeelkap en rotor.
Voor het verwisselen van de kabels wel even goed opletten hoe ze zitten want als je ze niet op de goede plaats terugzet loopt je auto niet...

suc6
Peter

Correur112 (0), 16 jaar geleden

Oké ik ga het vanmiddag even bekijken allemaal en dan zal ik even nieuw spul halen. Bedankt voor de reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Niet nat spuiten bij draaiende motor.Hoogspanning, weet je wel

Correur112 (0), 16 jaar geleden

Oké bedankt. Dat bedoelde ik dus ook met of het geen kwaad kon. Maar bedankt dat je het ff meld anders had ik vanmiddag een rare schok gekregen ben ik bang.

thomasfrenay@hotmail.com (0) PRO, 16 jaar geleden

gewoon nat spuiten met draaiende moter in het donker anders zie je de vonkjes niet over springen gr thomas

Correur112 (0), 16 jaar geleden

Oké dus het kan wel terwijl de motor draait? Tsja ik heb hier geen ervaring mee dus ik ga af op wat ik hoor. Maar als de één zegt wel doen en de ander niet dan word het lastig haha. Maar ik ga het wel gewoon proberen als het donker is. Bedankt voor de tips.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=thomasfrenay@hotmail.com]gewoon nat spuiten met draaiende moter in het donker anders zie je de vonkjes niet over springen gr thomas[/quote]
Hey Thomas,wat moet de man nou geloven?De bedoeling is wel dat je bij uitgeschakelde motor de onderdelen v/d ontsteking nat spuit en daarna direkt de motor doet draaien(in verduisterde omgeving)Nooit benzinemotor al lopend afstomen/spuiten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.