Volkswagen Passat: Automaat VW Passat slipt en stottert bij laag toerental

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Automaat

Wij zijn als gezin in het bezit van een VW Passat 2.0 Automaat. Sinds kort hebben wij problemen met de automaatbak van onze Passat. Bij een laag toerental 1800 - 2500 toeren "danst" de toerenteller op en neer en voel je dat de motor meer gas geeft of juist minder gas geeft. Ook hoor je soms bij het opschakelen van de automaatbak van zijn 1 naar 2 en van 2 naar 3 een geluid. Deze is het beste te omschrijven als een fluit/piep toon "pfieeut". Nu zijn m.b.t. het stotteren al enkele reparaties uitgevoerd. Nieuwe olie, nieuwe bougies, één nieuwe bobine, één nieuwe transformator en een set bougiekabels. Heeft iemand nog een idee wat er aan de hand kan zijn. Hopelijk geen te kostbare aangelegenheid.

mdejonge

Geplaatst door mdejonge (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

nou lijkt zo tehoren uit de bak tekomen laat de bak eens uitlezen en komt daar niks uit de olie controleren en/of verversen.

groetjes jan.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Wat betreft het slippen denk ik de koppelomvormer.
Laat eens storingen uitlezen.
Ik weet niet waar je woont maar een bedrijf als autrans is gespecialiseerd in automaatbakken.
Een dealer of een garage kan niet veel met een automaat,die kunnen de olie verversen en het filter maar dan houd het ook wel op.
Meestal gaan ze over tot vervanging van de bak of monteren een revisie bak.

mdejonge (0), 12 jaar geleden

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik heb de Passat bij de plaatselijke VW dealer laten uitlezen. Er waren geen problemen met de bak gevonden tijdens het uitlezen. Ook niet in de historie. Er werd inderdaad al een een revisie van de automaatbak voorgesteld. Kosten minimaal 2500 euro. Volgens de garage hoeft er geen olie ververst te worden want dat hoeft nooit bij deze automaatbakken. Maar zoals ik nu verder lees op dit forum moet dat dus wel degelijk gebeuren. Voor wat betreft de koppelomvormer, is dat bij de dealer te laten doen of heeft iemand een goed adres in het Noorden van Nederland.

jan T (5) PRO, 12 jaar geleden

klopt wel hoor bij vw schrijven ze geen olie verversing voor bij deze bakken .
dat wil niet zeggen dat het niet mag maar de fabriek geeft het niet op.
voor de bak revisie of koppelomvormer zou ik naar boven genoemde adres gaan die kunnen beter beoordelen door de ervaring wat er moet gebeuren.

groetjes jan.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Even googlen en er komt wel een bedrijf uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.