Volkswagen Passat: Automatische bak blijft in 3e versnelling

Bouwjaar: 1998

Van mijn Passat TDI 90 pk blijft de automaat in de 3e versnelling staan, wanneer ik met de hendel de bak handmatig in z'n 1 zet lukt dit wel in z'n 2 en 3 ook, alleen weigert de bak zelf te schakelen.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn, wanneer ik de auto in de 3e versnelling doortrap gaat ie bij 130 in het rood.

Rick9746

Geplaatst door Rick9746 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

uit laten lezen bij de dealer, waarschijnlijk iets aan de hand met de electronica.

succes

Rick9746 (0), 19 jaar geleden

Harry, bedankt voor je reactie, ik heb vandaag meteen een afspraak gemaakt voor maandagmorgen, moet toch langs voor een nieuwe draagarm (terugroep actie, na ruim 6 jaar ???) ik laat het nog wel weten via dit topic.

Rick9746 (0), 19 jaar geleden

Harry, je had gelijk, de toerentalsensor van de bak is kapot, kosten 50 euro, natuurlijk niet op voorraad en de dealer had ook geen tijd om em er in te zetten, dit kan pas over twee en een halve week en kost 170 euro. We zijn van plan om het zelf te doen. Heb bij de dealer meteen de storing uit de computer laten wissen, nu loopt de bak ook weer goed, ben wel bang dat ie van de week weer in noodloop komt.
Heeft iemand nog tips voor het vervangen van de sensor ?
Weet iemand of er een console kabel bestaat om de auto op een normale laptop aan te sluiten, is hier software voor beschikbaar ?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja, kabel bestaat. kijk maar eens op www.priemus.nl daar staat diagnoseapperatuur per laptop en speciale kabel. wel duur om een keer de bak mee te resetten als je er verder niets mee doet.

succes

Rick9746 (0), 19 jaar geleden

Harry, Ik heb op Ebay zo'n kabel gekocht, van scantool, maar ik zie op veel sites dat ik daar nog een module tussen moet plaatsen, klopt dat, dan ga ik die namelijk maken, ik heb het schema al, het is dus etsen, solderen en klaar, heb ook al diverse software gedownload.

pacovdh (0), 19 jaar geleden

heb zelf van de week zo'n automaatbak uit elkaar gehad, en die sensor is vrij makkelijk te vervangen naar mijn idee zit met een boutje vast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.