Volkswagen Golf IV: Bekleding achterklep Golf IV verwijderen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 1.9

Hallo,

Het slot van de achterklep krijg ik alleen nog maar open als de centrale deurvergrendeling ook open is. Sinds die tijd rammelt er iets achter de bekleding van de achterklep. Het klinkt als een los schroefje. Nu wil ik dus de bekleding van de achterklep verwijderen, maar dat lukt me niet. Ik heb al her en der op internet gelezen dat het wel mogelijk is. Twee schroefjes in de handgrepen aan de binnenkant heb ik losgemaakt, maar dan. Er wordt gezegd dat je met een schroevendraaier moet wrikken en gewoon trekken. Maar gaan de plastic klemmen waar het paneel aan vast zit dan niet kapot? Aan welke kant moet je beginnen met trekken. Als ik aan de zijkanten er een schroevendraaier tussen stop, dan kan ik zien dat het zwarte paneel (het deel waar dus ook het slot zit) aan het grijze paneel dat om het raam loopt vast zit. Hoe moet ik die van elkaar los krijgen? Ik ben nogal bang dat ik de plastic klemmen kapot trek. Heeft iemand hier een methode voor? Waar beginnen, welke kant op trekken? Kan je dit alleen doen of heb je er toch meer handen voor nodig?

Alvast bedankt,
Nana

Nana

Geplaatst door Nana (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dit paneel zit achtelijk vast.
Ik begin altijd links onder (als de klep dicht is),met een schroevendraaier het paneel iets van de achterklep duwen en dan met je hand/vingers voorzichtig het paneel recht van de klep af trekken,let op je moet heel hard trekken maar zorgen dat je geen lange slag maakt met je hand want dan scheurt het paneel in het midden...
Het monteren van dit paneel is nog leuker maar daar kom je nog wel achter.......

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

eerst een z.g. bekledingsvork halen, anders krijg je dit niet heel uit de auto vandaan. Pennen breken af.

Nana (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.
Als ik het goed begrijp is het dus niet een makkelijke klus en de kans groot dat het paneel kapot gaat. Ik zal nog eens poging wagen om het los te krijgen, maar als het niet lukt, dan laat ik het maar zo. Zoveel gedoe en kans dat het kapot gaat voor een los schroefje is het me niet waard. Jammer dat het niet wat makkelijker is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.