Volkswagen Golf IV: Motorblok VW Golf 4 1.9 SDI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo,

Ik heb een Golf 4 1.9 SDI bj 2001 met 293000 km op de teller. Ik heb afgelopen week een gereviseerde versnellingsbak en een nieuwe koppeling erin laten zetten. De auto loopt prima. Aangezien de motor inmiddels bijna 3 ton heeft gelopen, vraag ik me af of het ooit zinvol is om een nieuwe, gereviseerde motor erin te laten zetten. Ik heb volgende vragen hieromtrent:

1. Wat kost normaal een blok met zo'n 150.000 km voor een 1.9 SDI?
2. Is het gebruikelijk dat bij verkoop (bv. een demontagebedrijf die het blok aanbiedt) ook de km-stand (incl NAP/historie) van het blok wordt vermeldt?

Arbeid (oude motor eruit, nieuwe erin) kost me niets, het gaat me dus puur om de kosten van een gereviseerde motorblok en of bij deze de onderhoudhistorie normaal gesproken vermeld wordt.

Bvd,

kobr

kobr

Geplaatst door kobr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

zo lang de motor goed loopt en goed werkt moet je hem er lekker in laten zitten wij hebben er een rijden met bijna 400000 km en deze wordt bij ons als rij auto gebruikt door jan en alleman dus die doet het ook nog steeds prima.
zelfs het onderhoud van deze wagen schiet er vaak bij in dus lekker laten zitten zou ik zeggen.
als je er een met 150000 km koopt weet je ook niet wat je koopt is de auto motor stuk dan is dat weer minder belangrijk.

groetjes jan.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Waarom wil je iets vervangen wat nog goed is?.
Het is een motor zonder turbo,word dus thermisch ook niet zo zwaar belast.
Dat blok kan er nog wel 3 ton bijdraaien zonder troubles.
Lekker laten zitten en knorren maar.

kobr (0), 13 jaar geleden

Ik ga niks vervangen wat goed is. De vragen zijn puur uit interesse. Ik hoop dat ik met deze auto nu er een nieuwe bak en koppeling erin zit nog minstens 1 ton kan maken, en als het een beetje mee zit misschien ook 2 ton.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

huh, dit ding is net ingelopen, die gaat makkelijk het dubbele mee. Hetgene wat stuk gaat aan deze wagens heb je zojuist gehad. Kunt nu hooguit nog gaan sparen voor een raammechanisme.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.