Volkswagen Kever: benzine

Bouwjaar: 1975

hello beste autoliefhebbers.

heb laatst een kever gekocht van 1975 heb hem volgegooit met super 95.

dat had die niet zo graag ;-)

moet ik loodvervanger bijkappen of is super 98 genoeg?

alvast bedankt voor jullie antwoord

jakke53

Geplaatst door jakke53 , lid sinds 17 jaar geleden

16 Reacties

peter PRO, 17 jaar geleden

er word voor de VW KEVER wel loodvervanger aangeraden. of je kop moet aangepast zijn dan kun je gewoon tanken.

126 PRO, 17 jaar geleden

enig nadeel van loodvrij is vaker kleppen stellen

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Bij dit bouwjaar is er een goede kans dat het idd loodvrij kan, wel klepspeling in de gaten houden. Verandert het niet extreem heb je massel en is je kever loodvrijgeschikt. Echt 100% zeker is het overigens niet te zeggen. Bij oudere bouwjaren altijd loodvervanger gebruiken.

jakke53, 17 jaar geleden

ok dank jullie voor de berichtjes.

D.K.CARS1857 PRO, 17 jaar geleden

Is het niet zo als je op 95 wil gaan rijden u best de vooronsteking versteld,dit was in de tijd zo dat we de vw golf moesten aan passen door de voor onsteking af te stellen oploodvrije

126 PRO, 17 jaar geleden

nee niet doen de 3e cil word heet genoeg

jan4905 PRO, 17 jaar geleden

kurt heeft gelijk als je op octaan 95 gaat rijden moet je de onsteking later zetten omdat deze brandstof brandbaarder is dan 98,doe je dit niet dan gaat de motor detoneren.

mvg.jan

jakke53, 17 jaar geleden

ok bedankt iedereen

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Op octaan 95 moet de compressie ook terug gebracht worden, anders gaat ie ook pingelen door zelfontbranding, zeker als de motortemperatuur lekker oploopt. Kever vind euro 98 het lekkerste, en liefst met lood (vervanger)

Als je zelf de loodvervanger toevoegt kun je met bepaalde merken toevoegmiddel euro 95 gebruiken doordat dit goedje het octaangetal ook opschroeft. Dit staat dan op de verpakking.

jan4905 PRO, 17 jaar geleden

zo is het maar net. maar het beste gewoon octaan 98 tanken.

jan,

126 PRO, 17 jaar geleden

echt geen probleem rij al 5 jaar met gewoon in de kever

jan4905 PRO, 17 jaar geleden

wat is gewoon henk?

126 PRO, 17 jaar geleden

geen onts versteld.en om de 10000 km kleppen stellen. meer niet. maar de rijstijl is normaal en rijd nooit harder als 100

peter PRO, 17 jaar geleden

gewoon 100 is bijna de top van een kever ik blijf er bij dat je loodvervanger er in moet doen. I.V.M dat de klepppen nog al warm worden net als eerder in dit verhaal word aangegeven de 3e cilinder heeft het meest te lijden. misschien merk je nu nog niets komt later wel.

jan4905 PRO, 17 jaar geleden

gewoon onsteking wat later zetten of minder compressie geven of nog beter octaan 98 tanken met loodvervanger,dat is het goedkoopste n het beste.

jan,

jakke53, 17 jaar geleden

beste mensen, het is opgelost. gewoon 98 of v-power tanken en alles is in orde. groetjes en tot het volgende probleem . ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.