Volkswagen Golf III : Benzine moeilijk starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: ABS 1.8

Beste forum gebruikers,

Daar ben ik weer met mijn volgende topic, jaaaa hou jullie wel bezig :)

Ik zal mijn probleem zo goed mogelijk proberen uit te leggen, dit probleem doet zich al een tijdje voor.

Mijn golfje rijdt op benzine of gas.

Sinds een tijdje had hij het volgende probleem :

Eerst na grote beurt in garage, helemaal niet willen starten op benzine, neiging om te verzuipen, ik moest dan echt gas geven om over te schakelen op gas, als hij vervolgens op gas liep totaal geen problemen.

Een week of 2 verder, zonder problemen starten kon echt wel op benzine rijden en rustig overschakelen op gas ( bij ongeveer 3000 toeren ).
Alleen als ie op temperatuur was, kon ik niet op meer op benzine rijden want dan stotterde die, maar ook dit was met de tijd minder geworden,vooral na het vernieuwen van de waterpomp.

Nu is de auto wederom in de garage geweest i.v.m. mijn "krukaskeerring vervanging", nu begint het hele probleem van voor af aan.

Als ik hem start op benzine, stottert die en heeft de neiging om af te slaan,moet hem echt op toeren houden, als ik gas wil geven om over te gaan op gas, nou dan moet je hem horen en heeft die de neiging om te verzuipen, thans zo hoort het voor mij aan.

Nogmaals op gas zelf loopt ie perfect.

Ik heb wel vorige week, omdat ik op keuring moest in Belgie, iets afgesteld ( vraag me niet wat het is weet alleen hoe ik het moet doen ) voor de CO2 uitstoot, omdat ik wist dat die natuurlijk te hoog was.

Kan het hier aan liggen of toch aan iets anders??

Dank jullie alvast voor jullie reactie's.

Gofje3

Geplaatst door Gofje3 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 15 jaar geleden

maar als je op gas rijdt moet je toch niet aan je benzine sleutelen dat meet men niet de hoofdbrandstof is gas en dat meet men ik denk dat hij nu veel te arm staat op benzine, dus snel terugfraaien
succes jan

Gofje3 (0), 15 jaar geleden

Jan.

Heb het terug gedraaid, probleem is opgelost.
Ik had de vorige eigenaar verkeerd begrepen en dacht dat dat was om de CO2 van het gas terug te zetten, maar bleek dus benzine te zijn.

Thx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.