Volkswagen Golf III : Golf III 1994 Dreunen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Beste,
Dreun geluid hoorbaar vanaf ca.30km. Zwelt aan tot 100km. Bij 120km verdwenen. Niet hoorbaar of het voor of achter is. Banden uitgebalanceerd. Het was nodig de voorbanden te balanceren aan de auto, met ca. 30gram extra lood. Alle banden vervangen, geen verschil, nog steeds gedreun. Geen verschil in belast of onbelast. Ook bij uitrijden in de vrij is het geluid aanwezig. Geen trilling in stuur.
Kan het aan de homokineten liggen? Aandrijfassen?
Graag reactie.
Groet, jac

amazon1r

Geplaatst door amazon1r (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Wiellagers al laten controleren?

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi is een moter rubber dat naar de knoppen is??? of een draag arm rubber dat is meestal de grote ronde. mvg Gerrit

amazon1r (0), 15 jaar geleden

Hoi,
Blok ligt strak in de rubbers bij optrekken. Draagarmrubbers zien er goed uit en geven veel weerstand, amper uitslag.
Geluid openbaart zich bij 50 km en vanaf 80 tot 110km. Het is een gezoem, gedreun.
Bij 50km verdwijnt het geluid in een bruuske rechter bocht en blijft het in een linker bocht. Dus denk je aan de linker lagers. Aangezien het geluid het meest van linksachter lijkt te komen is het linker achterwiellager vervangen. Geen resultaat. Misschien het linkervoorwiellager? Echter amper speling. Of toch de homokineten? Ra, ra, wie weet het?
mvg,
jac

u-l-f-t (0), 15 jaar geleden

Hoi wat is er hoorbaar een knoekelent geluid? en als je slingerent over de weg rijd word het dan minder en dan weer meer? een voorwiellager als die kapot hoor je het geluid meer worden namate de snelheid toeneemt ik hoor het wel. Mvg Gerrit

amazon1r (0), 15 jaar geleden

Hoi,
Het is geen "knoekelend" geluid. Als je slingerend over de weg rijdt verdwijnt het geluid in een stuuruitslag naar rechts en blijft het in een slag naar links. In volume is er geen verschil behalve dan dat het geluid verdwijnt bij een slag naar rechts.
Langzaam rijdend met volledige stuuruitslag merk je wel weerstand in de voortrein, maar dat was ook al het geval voordat het geluid zich voordeed. En dat merk ik ook soms bij andere auto's. Controle sporing: goed.
Nog bedankt voor de reacties. Mvg, jac

a3aan (0), 15 jaar geleden

Zijn niet gewoon de achterbanden ''gecupt'?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.